banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Suriyeli mültecilerin araç ve hayvanları da alınacak

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve yerel yöneticilerden oluşan bir heyetle birlikte Suriyelilerin geçiş yaptığı sınır hattındaki Yumurtalık bölgesine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada Türkiye’ye geçmek için bekleyen Suriyeliler Kürtçe bilen tercüman aracılığıyla ile görüştü.


Sınır telleri yanında Suriye tarafında bekleyenlerle konuşan Bakan Çelik, daha sonra herkesin beklentisi olan araç ve hayvanların alımı konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüştükten  sonra,  basın toplantısı düzenledi.

 

Bakan Çelik, sınır hattında bekleyen araç ve hayvanların Türkiye’ye alınacağını belirterek,"Başbakanımız araç ve hayvanların alınması talimatını verdi. Bu doğrultuda şu anda Suruç’ta iki merkezde bu araçların park yeri belirlenecek. Yine hayvanların taşınması ve kesim yerleri konusu netleştirilecek. Tüm bu çalışmaların ardından tahminen Pazartesi gününden itibaren Suriye tarafında kalan araç ve hayvanların alımını yapmış olacağız." şeklinde konuştu. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.