banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Suriyeli Mültecilere Kur'an Dersi
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Ceylanpınar İlçesinde bulunan Suriyeli misafirlerin kaldığı çadır kente giderek eğitim adına yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Mehmet Küçükçay, Şube Müdürü Hamza Özer, Formatör Yakup Erbil ve çadır kurslarından sorumlu Abdulkadir Genç tarafından karşılanan Pala, önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Daha sonra Suriyeli vatandaşların kalmış olduğu çadır kerte geçti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve Eğitim Öğretim Şubesinden sorumlu Mehmet Sarmış ile diğer yetkililerle, Suriyeli vatandaşlarına yönelik yapılan eğitim çadırlarına geçip, bütün çadırları tek tek gezerek Suriyeli vatandaşlarla sohbet ettiler. Onların sıkıntılarını dinlediler, Anasınıfı öğrencileriyle ilgilenerek yapılan eğitim ile ilgili bilgileri anasınıfı öğretmenlerinden aldılar.

Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği öğretmenlerin kontrolünde yapılan çalışmalardan çok memnun kalan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala konuyla ilgili şunları söyledi:

“Nisan ayından itibaren Ceylanpınar İlçemizin konaklama tesislerinde Suriye’den gelen halka ve çocuklarına yönelik yapılan eğitim çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 16 çadırda çeşitli kurslar düzenlenmektedir. Bayanlara ayrı okuma yazma kursu, erkeklere ayrı okuma yazma kursunun yanında okulöncesi eğitimi, bilgisayar kullanım kursu, biçki-dikiş kursu ve kuaförlük kursunu açarak onlara mesleki eğitim alanında da hizmetler sunuyoruz. Bugün onlara moral vermek için, yanlarında olduğumuzu belirtmek için, sıkıntılarının olup olmadığını öğrenmek için buraya geldik. Memnun olduklarını gördüm, öğretmenlerimiz bu sıcakta tatil yapmadan çadırlarda canla başla çalıştıklarını gördüm. Kutsal bir meslek olan öğretmenliği hangi ülkenin çocuğu olursa olsun ayrım yapmadan icra eden buradaki kıymetli öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum. Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını tebrik ediyorum. 

Valiliğimizin sunmuş olduğu bu hizmetlerin yanında ayrıca sosyal aktivitelere yönelik tesislerin açılması için gayret göstereceğiz. Bugün burada gördüğüm bazı eksiklikleri de Sayın Valimize iletip giderilmesi konusunda kendilerinden rica edeceğiz. Valiliğimizle birlikte daha güzel imkânlar sunacağız, bunu da unutmayalım ki bu insanlar vatanlarından ayrıdırlar, hüzünlüdürler. Dolayısıyla psikolojik açıdan da desteğe ihtiyaç duymaktadırlar. Biz onlara moral vereceğiz. İnşallah komşu ülkedeki sıkıntılar gider, yerine huzur gelir. Buradaki misafirlerimiz de evlerine, yuvalarına güle oynaya dönerler.”       

Ceylanpınar’daki çadır kentte Suriyeli vatandaşlara eğitim vermek amacıyla 16 çadır kurulmuş olup, bu çadırlarda çeşitli kurslar açılmıştır. Okul öncesi çocuklarına verilen eğitimin yanında yetişkinlere yönelik okuma-yazma kursları, bilgisayar ve internet kullanımı, biçki- dikiş, erkek kuaförlük, bayan kuaförlük ve Kur’an kursu ile birlikte toplam 7097 kişiye eğitim verilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.