banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Kampanya  kapsamında Kızılay tarafından, Suriyeli 20 aileye giyim, ayakkabı ve battaniye yardımı gerçekleştirildi. Bingöl Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile evlerinden araçla alınarak Kızılay şubesine getirilen Suriyeli aileler, burada kendilerine gerekli olan ihtiyaçları bizzat seçtiler. İhtiyaçlarını burada temin eden Suriyeli aileler daha sonra araçla evlerine bırakıldı.

Her aileye ihtiyaçları ölçüsünde giyim, ayakkabı ve battaniye yardımında bulunduklarını belirten Kızılay Şube Başkanı Mehmet Savaş, “Bilindiği üzere, Suriyeli mülteci kardeşlerimizi ilimize gelip yerleşmiş durumdalar. Bu kardeşlerimizi mağdur etmemek açısından Valimiz, Belediye Başkanımız, AFAD Müdürümüz ile birlikte yaptığımız toplantıda kardeşlerimize sahip çıkma kararı aldık. Bu bağlamda Kızılay olarak Valimiz Yavuz Selim Köşger’in başlattığı bu kampanyada elimizden gelen bütün konularda Suriyeli mültecilere yardımcı olacağız. Sayın Valimiz bu konuda çok duyarlı ve hassastır, bundan dolayı biz de yanında yer alarak yardımcı olacağız. Allah kimseyi memleketinden göç edecek duruma düşürmesin.” dedi.

Suriyeli aileler ile tek tek ilgilenen Savaş, ilk etapta 20 Suriyeli aileye giyim, ayakkabı ve battaniye desteği sağladıklarını, peyderpey bütün Suriyeli ailelere bu yardımların ulaştırılacağını dile getirdi.

 “Suriyeli Kardeşlerimize Ensar Olalım” sloganı ile başlatılan ve yaklaşık 1 ay sürecek olan  kampanyaya, halkın katılarak yardımlarını ulaştırabilmeleri için Kızılay tarafından yardım toplama deposu tahsis edildi. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Alo 122 numaralı AFAD çağrı merkezi hattını ücretsiz olarak aramaları gerekiyor. Yapılacak yardımlar Bingöl Belediyesi görevlileri tarafından   alınıp depoya taşınmakta ya da doğrudan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere ulaştırılıyor. 

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.