banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suriyeli genç yardım bekliyor

Suriye’de yaşanan iç savaşta annesinin hayatını kaybetmesinden sonra akrabaları ile Suriye’den kaçarak Gaziantep’e yerleşen Guatr hastası Suriyeli genç, ameliyat olabilmek için yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

2 ay önce boğazında başlayan hafif şişkinliğin ardından her geçen gün boğazının şiştiğini gören Suriyeli Yusuf Yusuf, tedavi olmak için gittiği hastanede tedavi için yeterli parası ve misafir kimliği olmadığı için tedavi olamadığını belirterek, yetkili ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Akrabaları ile daha önce bir evde ikamet eden Suriyeli Yusuf, akrabalarının yanından çıkmak zorunda kaldıkları için genelde Cami ve parklarda kalıyor.

Her hangi bir mesleğinin de olmadığı öğrenilen Suriyeli Yusuf, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için inşaatlarda çalışıyor.

Guatr hastalığına yakalandığından beri boğazındaki şişlikten dolayı kimsenin kendisine iş vermediğini belirten Yusuf, tüm bunların yanında her hangi bir evde kalmadığı için de misafir kimliği olmadığından defalarca gittiği hastanelerde kayıt yaptıramadığı için doktorların kendisini tedavi etmediğini dile getirdi.

Guatr  hastası olan Yusuf, boğazındaki ağrının her geçen gün arttığını, zaman zaman ağrılara dayanamayarak bayılıp düştüğünü belirterek, geçtiğimiz günlerde bir parkta bayıldığını çevredeki vatandaşların ambulans çağırdığını, fakat misafir kimliği olmadığı için ambulansın kendisini hastaneye götürmediğini iddia ederek, bir an önce kendisine bir kimlik verilmesi ve tedavi olmak için yardım edilmesi talebinde bulundu.

Tek isteğinin bir an önce tedavi edilmesi olduğunu belirten Yusuf, “Ülkemizdeki iç savaştan kaçarak buraya sığındık. 2 aydır boğazımda başlayan şişkinlik üzerine hastaneye gittim. Misafir kimliğim olmadığı için kayıt yapamayacaklarını söylediler. Başka bir hastaneye gittim. Bana sadece bir iğne yaptılar. Boğazım her geçen gün daha da şişiyor.” dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.