banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Suriyeli eğitmenler: Dil kurslarına önem verilmeli

Şanlıurfa Valiliği ile Suriye'nin Rakka Valiliği arasında başlatılan "Kültür Köprüsü" Projesi çerçevesinde karşılıklı dil eğitimi çalışmaları kapsamında Rakka Valiliğinden eğitim öğretim heyeti Şanlıurfa'ya geldi. Temmuz ayının başında Şanlıurfa'dan Rakka'ya gönderilen öğrencilerin Arapça eğitiminden sorumlu olan heyet, önümüzdeki günlerde Suriye'den Şanlıurfa'ya gelecek olan öğrenci grubunun gelmesinden önce karşılıklı görüşmelerde bulunmak üzere valiliği ziyaret etti.

Şanlıurfa'ya gelen 12 kişilik Rakka heyeti Valilik Toplantı Salonunda Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile bir araya geldi. Vali Nuri Okutan ile bir süre görüşen heyet karşılıklı olarak yapılan dil kursları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Vali Nuri Okutan, "Suriye ile olan ilişkilerimizde en önemli gördüğüm husus birbirimizi daha iyi anlayabilmektir. Burada başlangıçta planladığımız gibi Arapça kurslarını hizmete açtık. Bu noktada üniversitemizle ortak bir çalışma içerisine girdik. Arzu ediyoruz ki Rakka'da da Türkçe eğitimi veren kurslar açılsın. Bu çerçevede Şanlıurfa'dan Suriye'ye; Suriye'den de Şanlıurfa'ya öğrenciler kurs eğitimi için gelip gittiler. Şu an aramızda olan öğretmenlerimizin Suriye'de kurs eğitimi veren hocalar olduğunu bildiğimiz için bu tür ziyaretleri çok önemsiyoruz. İleriki dönemlerde birbirimizi daha iyi anlamak adına ilimizde Arapça kurslarının Suriye'de Türkçe kurslarının sayısını arttırmalıyız. Daha önce ilimize gelen Rakka Valisi, üniversitemizi gezerken Arapça eğitimi ile ilgili çalışmalarımızı yakından görme fırsatı buldu. İkili ilişkilerimizde birbirimizi daha iyi anlayabilmek adına bu tür yakınlaşmaların çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Suriye heyeti ise, sıcak karşılamadan dolayı Vali Okutan'a teşekkür ederek, "Bu sıcak karşılama Türkiye'nin ve Şanlıurfa'nın ne kadar misafirperver olduğunu bize bir işaretiydi. Karşılıklı ilişkilerin gelişmesi adına önemliydi" dedi.

Suriye'den gelen heyet, iki gün daha Şanlıurfa'da kalarak hem Şanlıurfa'nın tarihi turistik alanlarını ziyaret etme imkânı bulacak hem de "Kültür Köprüsü" projesinin daha ileriye gitmesi için görüşmelerde bulunacaktır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.