banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Suriyeli dilencilere tepki

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin’e yerleşen ve burada dilencilik yaparak geçimlerini sağlayan Suriyeliler, halkı canından bezdirdi. 

Sınıra yakında il ve ilçelerindeki camii önleri, kaldırımlar, sokaklar, işlek caddeler ve sinyalizasyon kavşakları, adeta Suriyeli dilencilerin istilasına uğramış durumda. Suriyeli dilencilerin sayısı o kadar çoğalmış ki yerli dilenciler bile şikâyet eder duruma gelmiş.

Özellikle kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeli dilenciler, tuttukları evin kirasını ve karınlarını doyurmak için para topladıklarını öne sürüyorlar.

Gün gittikçe sayıları çoğalan dilencilerden rahatsız olan halk, yetkililerden önlem alınmasını talep ediyor. Suriyeli dilencilerin her tarafta karşılarına çıktığını dile getiren Mardin esnafından Abdulvahap Baki, “İş yerine geliyorlar, evlere gidiyorlar, sokakta yürürken, araç kullanırken karşımıza çıkıyorlar. Artık yetkililerin buna bir dur demesi lazım. Israrcı tavırlarından bıktık. Para vermeyinceye kadar gitmiyorlar. Özelikle belediyeye bağlı zabıta memurlarının dilencileri toplayarak kamplara götürmesi gerekir. Bu sorun biran önce çözülmelidir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.