banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Suriyeli annenin kimlik talebi…

2003 yılında Türkiye’ye gelin gelen ve 3 ay önce eşi Rıdvan Turan’ı kaybeden Emel Turan, 6 küçük çocuğuyla zor günler yaşıyor.

Ceylanpınar Mevlana mahallesinde ikamet eden Emel Turan, yetkililerden kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediğini belirterek, 12 yıldır kendisine verilmeyen kimliğinin de verilmesini istiyor.

12 yıl önce görücü usulü Rıdvan Turan ile evlendiğini ve bu evlilikten 6 çocuklarının olduğunu belirten Emel Turan, evlilik cüzdanlarının olmasına rağmen bir türlü Türkiye Cumhuriyeti’ne ait nüfus cüzdanını alamadığını, bundan dolayı da devlet yardımlarından ve ölen kocasının maaşından istifade edemediğini söyledi.

Kimliği olmadığı için eşinin maaşını ve yapılan yardımları alamadığını belirten Turan, “2003 Yılında Türkiye’ye gelin geldim. Eşimi 3 ay önce kaybettim 3 kız ve 3 erkek çocuğumla yalnız başıma kaldım. Kimliğim olmadığı için devletin yardımlarından yararlanamıyorum. Eşimin maddi durumu iyi olmadığı için kimliğimi çıkaramadı. Yetkililerin bana kimlik vermesini ve Türkiye vatandaşı yapmalarını istiyorum.” dedi.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.