banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Suriyeli ailelere yardım çağrısı

Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı Mardin’e yerleşen Suriyelilere yardım eli uzatmak için Aralık 2012 yılında kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, kayıtlı 2 binden fazla Suriyeli aileye çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Mardin’de faaliyet gösteren 50’e yakın sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Lütfü Günlüoğlu, İLKHA’ya konuşarak sayıları her geçen artan Suriyeliler aileler için acil yardım çağrısında bulundu.

Şuan 2 binin üzerinde Suriyeli aileye çeşitli yardımlarda bulunduklarını kaydeden Günlüoğlu, ancak yardımlarının yetersiz kaldığına dikkat çekti.

“Adil bir dağıtım yapıyoruz”

Dışarıdan topladıkları elbiseleri yine ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını belirten Günlüoğlu, “Ayrıca ayda bir defa olmak üzere erzak paketi hazırlıyoruz ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz. Bu ailelerin her birinin bizde kayıtlı bilgi forumları var. O forumlara göre dağıtıyoruz. Mümkün mertebe adil bir dağıtım yapmaya gayret gösteriyoruz. Şunu da ifade etmekte yarar görüyorum, şuanda 2 binin üzerinde kayıtlı aile sayımız var ve her geçen gün bu oran artmaya devam ediyor.” dedi.

“Gelen yardımlar yetersiz”

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu olarak 3 yıldan beri faaliyette bulunduklarını hatırlatan Günlüoğlu, şuan itibarıyla 2 bin 150 ailenin kendilerinde kayıtlı olduğunu söyledi. Gıda ve giyecek yardımları başta olmak üzere nakdi ile yakacak yardımında da bulunduklarını kaydeden Günlüoğlu, ancak gelen yardımların yetersiz olduğunu ve yüklerinin giderek ağırlaştığını ifade etti.

Kışın en çok elektrik, odun ve kömür sobaları ile battaniyelere ihtiyaç duyulduğunu belirten Günlüoğlu,  ayrıca kışlık giyeceklere ihtiyaçlarının olduğunu, bu konuda da yardım beklediklerini aktardı.

Yardım çağrısı

Hayırseverlere seslenen Günlüoğlu, son olarak şunları söyledi; “Bizler hayırseverlerden bu insanlara yardım ellerini uzatmalarını bekliyoruz. Nereden gelirlerle gelsinler, ırkları ve renkleri nasıl olursa olsun şuan bizim misafirimizdirler. Herkes elini taşın altına koymalı ve elinden geldiği kadar yardımlarda bulunmalıdır.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.