banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Suriyeli aileden Urfa’ya ve komşularına pankartlı teşekkür VİDEO

Yaklaşık 3 yıldan beri Suriye’de Beşşar Esed tarafından bombalanan halk ile Esed güçleri arasında yaşanan çatışmalardan dolayı 120 bin kişi hayatını kaybederken, milyonlarca kişi başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığındı.

 

Şanlıurfa’nın Bahçelievler semti Yalçın Sokağa yerleşen Hüseyin ailesi ise o ailelerden yalnızca biri. Eşi ve bir oğlunun Rakka’da olduğunu, bir oğlu, gelini ve yeni doğan torunu ile Şanlıurfa’ya yerleşen Hüseyin ailesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Şanlıurfalıların yaptıkları yardımlardan dolayı balkonuna teşekkür pankartı asarak; “Bu pankarttan başa bir şey elimden gelmiyor. Bu güzel insanlara ancak böyle teşekkür edebiliyorum” dedi.

Biz Suriyelilere Türkiye’nin yaptığı fedakarlığı belki de Peygamber Efendimiz döneminde ensarın fedakarlığından fazla olduğunu belirten Suriyeli Bedriye El Hüseyin; “İç savaştan dolayı Suriye’den 5 önce Şanlıurfa’ya geldik. Eşim aslen Filistinli ancak 40 yıldan beri benimle Rakka kentinde yaşıyorduk. Şuanda eşim ve bir oğlum hala Rakka’dalar. Esasında böyle bir teşekkür yapma niyetimiz yoktu. Ancak 5 aydan beri Türkiye’nin, Başbakan Erdoğan’ın, Şanlıurfa’nın, çevremizin ve komşularımızın Suriyelilere yaptıkları güzellikleri görünce bu güzel insanlara teşekkür borcumun olduğuna inandım. Evime bu pankartı asarak teşekkürümü ifade ediyorum. Başbakan Erdoğan’ın biz Suriyelilere yönelik bir konuşması çok hoşuma gitti. Erdoğan konuşmasında ‘Suriyeliler Muhacir biz Ensar’ız. Allah bize ensar sevabı versin’ demişti. Biz Suriyelilere Türkiye’nin yaptığı fedakarlığı belki de ensar yapmamıştı. İnsan yaşayınca görüyor. Biz beş aydan beri burada gözlemliyoruz. Çok çok minnettarız. Bundan dolayı tüm Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Çevremdeki güzel insanlara elimden başka bir şey gelmediği için bu şekilde teşekkür ediyorum. Kalbimizle, içtenlikle Türkiye’ye ve Şanlıurfa’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Suriyeli mültecilerin sayısı son iki yılda 2 milyona yaklaştı. Şanlıurfa’da ise yaklaşık 100 bin kişiye ulaştı. Sınırı geçemeyen yaklaşık dört milyon Suriyeli de kendi ülkelerinde mülteci durumuna düştü.

Haber ÖMER ASLAN / www.balikligol.com

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.