banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Rusya’nın son günlerde Türkmen bölgesini bombalamasını ve Bangladeş’te Cemaati İslami Partisinin Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahit’in idam edilmesini değerlendiren İHH İnsan Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, şu anda Müslüman coğrafyasında yaşanan olayların birbirinden bağımsız olmadığını, bu olaylardaki asıl hedefin İslam dini olduğunu söyledi.

Suriye’deki savaşın küresel güçlerin çarpışma alanına dönüştüğünü belirten Atila, son olarak Rusya’nın kara ve hava harekât ile Suriye’ye müdahil olmasıyla işi, içinden çıkılmaz bir boyuta getirdiğini söyledi.

Rusya’nın IŞİD bahanesiyle mazlum sivil halkı bombaladığına dikkat çeken Atila, Türkiye’nin bu saatten sonra müstekbir ülkeler dışındaki İslam ülkeleriyle diyaloğunu artırması gerektiğini ifade etti.

Bangladeş’te Cemaati İslami Partisinin Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahit’in idam edilmesine de değinen Atila, şu anda İslam coğrafyasında yaşanan olayların birbirinden bağımsız olmadığını söyledi.

“Müslümanlar yaşananlardan ders çıkarıp birlikte hareket etmelidir”

Günümüzde tüm İslam coğrafyalarında yaşanan savaşlarda asıl hedefin İslam ve Müslümanlar olduğunun altını çizen Atila konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Küfrün savaştığı tek cephe İslam ve Müslümanların cephesidir. Bu idamı da bunun bir parçası olarak görüyorum. Dolayısıyla yaşananlar birbirinden bağımsız değildir. Özellikle dünya gündemini etkileyen Suriye’de yaşanan son gelişmelerle birlikte idam kararının uygulanmasını da manidar buluyorum. Burada üzerimize düşen, dersler çıkarıp Müslümanların birlik ve beraberliğine yönelik pozitif adımlar atmak, birlikteliği sağlayacak eylem ve aktiviteler düzenlemektir.” dedi. (Osman Gülebak, Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.