banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Suriye sınırından motorlar uçtu

 Dünya Serbest Stil Akrobatik Motosiklet Yarışması öncesinde "Sınırsız Kardeşlik" parolasıyla; Türkiye sınırından Suriye sınırına sporcular motosikletleriyle atlayış gerçekleştirdi.

            Şanlıurfa Akçakale Gümrük Kapısı ile Suriye'nin Telabyat Gümrük Kapısı arasında sınırların sıfır noktaları üstüne kurulan rampalardan akrobatik atlayışlar gerçekleştiren sporcular izleyenlerin nefesini kesti.

Akrobatik motosiklet atlayışı öncesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Bulunduğumuz bu topraklar, her yanıyla, bir kültür, değer ve inançlar kompozisyonu sunan benzersiz bir coğrafya. Bereketli Hilal olarak da anılan bu bölgenin gerek tarihiyle, gerek topraklarından adeta fışkırmakta olan bereketiyle bize sundukları, her birimize asırlarca yetecek değer ve zenginlikte. Biz de, insanıyla barış ve huzur şehri olan Şanlıurfa'mızın kültür kodları kadar genetik kodlarına da işlenmiş olan birleştirici yanının, bölgeye örnek olmasını, sahip olduğu varlıklarını he zamanki paylaşımcı ruhu ile bölgeye sunmasını ve yaymasını içtenlikle istiyoruz.

Bir peygamberler şehri kimliğiyle barış ve kardeşliği kendine şiar edinmiş olan Şanlıurfa'nın, bugün ev sahipliği yapmakta olduğu bu özel buluşma pek çok değerin sembolü olmasının yanında, umut yüklü bu bölgenin aydınlık ve kalkınmış geleceğini de temsil ediyor.

Şanlıurfa sundukları ve vaat ettikleriyle bölgenin çekim merkezi ve "merkez ili" olduğunu kanıtlamaktadır. Burada yaşayan farklı etnik kimliğe mensup insanlarımızın, el birliği ve gönül birlikteliğiyle köklü bir geçmişten bugüne taşıdıkları zarar görmemiş kıymetler, Anadolu'yu ve Ortadoğu'yu birleştiren manevi değerlerin bu şehirde olduğunu bize açıkça göstermektedir.

Şanlıurfa Valiliği olarak düzenlemekte olduğumuz bu şampiyonanın, Sayın Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun "komşularımızla sıfır sorun" diye nitelediği uzlaşmacı, barışı esas alan dış politika anlayışımızın da somut göstergelerinden biri olduğunun altını çizmek istiyorum.

Neden 2 ülke arasında böyle bir pozitif hareket oluştu sorusunun yanıtı, Ortadoğu politikalarını kalıcı barış üzerine konumlamak, ülke halklarının bu politikaları içselleştirmesini sağlamak ve gençlerimizin her zamanki taşıyıcı etkisini ve enerjisini, henüz oluşum aşamasında bu hareketin temeline oturtmak gerçeğinde yatıyor.

Bu buluşmayı ayrıca, iki ülkenin devlet üst düzey yöneticilerinin başarıyla ve samimiyetle yürüttüğü dostluk ve yakınlaşma politikalarının en verimli meyvesi, en somut sonucu olarak nitelemekte de yerinde bir tespit olacaktır.

Yıllarca iki sınırın çizgilerinin, asla kalplerinde yeri bulamayacağını her fırsatta savunan Suriye ve Türkiye'de yaşayan insanlarımız, bugün bir kez daha "SINIRSIZ KARDEŞLİK" için bir aradalar. Biz de istedik ki, ülkemizde ilk kez gerçekleştirmesine öncülük etmekten mutluluk duyduğumuz Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası, bu Sınırsız Kardeşlik'te, örneği olmayan bir köprü kursun iki sınır üzerinden.

İki ülke sınırının iki yakasından karşılıklı gerçekleşecek atlayış ile kurulacak bu temsili barış ve kardeşlik köprüsünün; komşularımız, bölgemiz ve dünyamız için yeni başlangıçlara önemli bir vesile, Sınırsız Kardeşlik için gönül birliğimizle kurulmuş en güçlü köprü olmasını içtenlikle diliyorum. Bu arada 15 – 16 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Dünya Serbest Stil Akrobatik Motosiklet Yarışmasına Suriye'den on binlerce kişi katılacak. Ev sahibi olmamız hasebiyle Şanlıurfalı vatandaşlarımızı da bu büyük organizasyona bekliyorum" dedi.

            Bu arada törende Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin ve Telabyat Mıntıka Müdürü Adnan El Halil de birer konuşma yaptı.

            "Sınırsız Kardeşlik" atlayışını 4 Dünya şampiyonluğu bulunan Izzo Brıce (20) ile 2 Almanya şampiyonluğu bulunan Hannes Ackerman (20) gerçekleştirdi. Kurulan rampalardan yerden 15 metre yükseklikten 180 kilometre hızla bir ülkeden diğerine "Sınırsız Kardeşlik" atlayışı gerçekleştiren sporcular izleyenlerin beğenisini kazandı.

            Bu arada "Sınırsız Kardeşlik" programına Vali Nuri Okutan ve Eşi Demet Okutan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Telabyat Mıntıka Müdürü Adnan El Halil, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Türkiye ve Suriye'den vatandaşlar ile motosiklet tutkunları katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.