banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Suriye AK Partisinin Genel Başkanı Urfa'da


Suriye sorunun görüşüldüğü toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suriye kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ömer Shahrour ve yönetimi katıldı.

Güvenç, Suriye Siyasette ve Dünyadaki Yerini Alacak

Toplantıda yaptığı konuşmada Suriye’nin ilerleyen zamanlarda tekrar demokratikleşip, bağımsız bir ülke olarak siyasette ve dünyada yerini alacağını belirten Başkan Güvenç, “Yürekten inanıyorum ki Suriye bir gün özgürleşip demokratikleşecek. Bağımsız hür bir ülke olarak tekrar siyaset ve Dünyada yerini alacak. Türkçede güzel bir söz vardır; Karanlığın en yoğun olduğu yer, şafağın en yakın olduğu zamandır” dedi.

‘Küfür Abad Olur, Zülüm Abad Olmaz’

 “Küfür abad olur, zülüm abad olmaz” diyen Başkan Güvenç,  Suriye’deki zulmü tarihin kaydettiği söyleyerek, “Zulüm bu şekilde devam etmeyecek, zalimler kaybedecektir. Türkiye’deki Müslümanlar olarak buna yürekten inanıyoruz. Başta Reis-i Cumhurumuz olmak üzere en başından beri; inancımız ve politikamız budur. İnancımız gereği insanları ve Müslümanları yürekten seviyoruz.  Milletleri, mezhepleri ve meşrepleri ne olursa olsun; Şam’da, Bağdat’ta, Halep’te, Kudüs’te, Kahire’de ve Türkiye’de; nerede olursa olsun insanları seviyoruz” dedi.

‘Hep birlikte Dünya’ya İslam Medeniyetini Göstereceğiz’

Bütün Suriyeli gençlere seslenen Başkan Güvenç, İslam’ın 150- 200 Yıllık duraklama döneminin sona erdiğini ifade ederek, “Hep birlikte Dünya’ya İslam medeniyetini göstereceğiz. Nasıl Türkiye’de başardık ve dünya örneğini gösterdiysek diğer Müslüman ülkelere de göstereceğiz.  Suriye Adalet ve Kalkınma Partisi’ni yürekten tebrik ediyorum ve her zaman destekleyeceğiz.  Her zaman Belediyelerimiz olarak Devlet ve AK Parti olarak bu hizmetin yanındayız.  Suriye’de yaşanan vahim olaylar aradaki sınırların suni olduğunu hepimizin tek millet, tek ev ve tek yürek olduğumuzu gösterdi.  Her zaman biriz ve beraberiz kapılarımız sizlere her zaman açık” dedi.

Öte yandan konuklarla Arapça konuşan Eyübiyye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Birlik ve beraberlik içerisinde her zaman yanınızda olacaklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.