banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Ş.urfa İHD tutukluları adliyeye sevkedildi

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen baskınla gözaltına alınan İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Cemal B. ile Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Halit Ş. ile beraberindeki 17 kişi adliyeye sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Cemal B., Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Halit Ş. ve beraberindeki 17 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen zanlılar sağlık kontrolünden geçmek istemedi. Geniş güvenlik önlemleri altında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çıkarılan Cemal B., Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Halit Ş. ve beraberindeki 17 kişi Şanlıurfa adliyesine sevk edildi. Çevik kuvvet ekipleri adliye etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.
Adliyeye sevk edilen 19 kişinin sorgusu devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da daha önce içerisinde PKK örgütü propagandasının yapıldığı görüntülerin bulunduğu bir CD’yi ele geçiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu görüntülerden yola çıkarak sabah saatlerinde Eğitim- Sen ve İnsan Hakları Derneği üyelerine yönelik operasyon başlatmış  Operasyon kapsamında aralarında İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Cemal B. ve Eğitim Sen Şube Başkanı Halit Ş.’nin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.