banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Sur'da yasak kalktı ama…

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Gazi caddesinde sokağa çıkma yasağının bugün kaldırılmasıyla beraber halk ilçeye koştu. Gazi caddesine giriş çıkışlarda aramalara tabi olan halk ve esnaf, yasağın kalkmasına anlam veremezken ana caddeye yakın sokaklarda çatışma yaşanması halkın sevincini kursağında bıraktı.

İlçede 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 3 Aralık Perşembe günü saat 16.30'dan itibaren de, Dağkapı Şeyh Sait Meydanı  yasak kapsamına alınmıştı. Gazi Caddesi'nde 11 Aralık'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün saat 07.00 itibariyle kaldırıldı.

Bir aydır sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede şiddetli çatışmalar yaşanırken sık sık elektrik ve su kesintileri yaşanıyor. Hayatın adeta felç olduğu ilçede okullar ise zorunlu tatilde.

Çok sayıda giriş ve çıkışı olan Sur’da tüm sokakların iki tarafına kum torbalarından mevzi yapılmış durumda. Yaşanan çatışmalar nedeniyle harabeye dönen ilçe, halkın yürümeye korktuğu ve kedilerin dahi açlıktan öldüğü bir hale gelmiş durumda.

Diyarbakır’ın en işlek caddesi olarak bilinen Gazi caddesinde yasak kalkmasına rağmen esnaf işyerlerini açamadı.

Yasağın kaldırıldığını duyan halk ilçeye koşarak barikatları geçip evlerini ve yakınlarını görmek istiyor. Ancak kalkan yasak sınırlı olduğu için polis barikatlarla giriş çıkışları kapatmış durumda.

Çaresiz kalan kadın, yaşlı ve çocuklar mülteci gibi polis barikatlarının önünde bekliyor. Kimi barikatın öteki tarafından gelen ailesine gıda vermek, kimi yakınını görmek, kimi de içerideki iş yerine gitmeyi umut ediyor.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.