banner2
Öne Çıkanlar toz Douglas Tanquee Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy kayıkhane ÇATAK tesisleri

Sur'da yasağın kalkmasıyla halk ilçeyi terk ediyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Şeyh Sait Meydanını da içine alacak şekilde genişletilen ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 10'uncu gününde kalkarken yasağın öğleden sonra yeniden ilan edileceği haberinin yayılması üzerine halk ilçeyi terk ediyor.

Araç girişlerinin halen yasak olduğu ilçede vatandaşlar üst aramasından sonra içeriye girebiliyor.

İlçede yer yer çöken evler, roket ve mermi izleri, kopan elektrik telleri, patlayan su şebekelerini görmek mümkün. Çatışmalarda onlarca eve kurşunlar isabet ederken işyerleri ve araçlar da hasar gördü. Evlerde açılan tünellere ise ev sahipleri isyan etti.

Yasağın kalkmasına rağmen esnafların kepenk açmadığı görülürken, 10 gündür toplanmaya çöpler de çevre kirliliği oluşturuyor. Öte yandan yasağın bir süreliğine kalktığını düşünen halk eşyalarını yüklenerek ilçeyi terk etmeye çalışıyor.

Sur ilçesinde Polis ve PKK'liler arasında yaşanan çatışmalar hayatın durduğu

ifade edilirken, PKK'lilerin birçok noktada hendekler kazarak patlayıcılar yerleştirdiği belirtildi.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Abdaldede, Alipaşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, İskenderpaşa, Melikahmet Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde yoğun kurşun izleri ve ağır silahların izlerine rastlamak mümkün.

İlçeye giriş-çıkış yapan vatandaşlara polis tarafından dikkatli olunması uyarısı yapıldığı belirtildi. Öte yandan yasağın kalktığı Sur’da bugün öğleden sonra tekrar ilan edileceği ileri sürüldü.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin hayatını kaybettiği merkez Sur İlçesinde Kaymakamlık tarafından 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, 3 Aralık Perşembe günü saat 16.30'dan itibaren de, Dağkapı Şeyh Sait Meydanı  yasak kapsamına alınmıştı. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.