banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Sur'da güvenlik önlemleri arttırıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 25’inci gününe giren sokağa çıkma yasağında ilçede çatışma sesleri eksilmezken, güvenlik önlemlerinin de arttırıldığı görüldü.

İlçede 6 mahalle ve bir cadde ile Şeyh Sait Meydanı'nda devam eden sokağa çıkma yasağı 25'inci gününe girerken asker ve polisin ortaklaşa düzenledikleri operasyonlarda sürüyor.

İlçe girişindeki kontrol noktalarında bekleyen polislere yapılacak olası saldırıları engellemek için oluşturulan mevcut barikatlara 10’ar santimetrelik mesafeyle ikinci bir barikat hattı kuruldu.

Kum torbaları ile mevziler yapılan kontrol noktalarında çok sayıda polisin ve zırhlı aracın görev yaptığı görüldü. İlçeye giriş ve çıkışlar yapan halk, aramadan geçirilirken araç geçişine ise izin verilmiyor.

Elektrik ve su şebekelerinin zarar gördüğü ilçede, birçok ev yerle bir olurken kimi tarihi yapılar ise çatışmalarda ciddi zarar gördü. İlçenin yasak uygulanmayan diğer mahallelerinde ise halk göç etmeye devam ediyor. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.