banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Sur'da çatışmalara paralel göçler de devam ediyor

Sur’da sokağa çıkma yasağının 22’nci gününe girilirken bir taraftan silah sesleri, diğer taraftan da halk evlerini terk etmeye devam ediyor.

Askeri araçların da dolaştığı ilçede kendi imkânlarıyla Sur dışına taşınmaya çalışan halkın, kadın ve erkek demeden eşyalarını pikaplara yüklediği görüldü.

‘Eğer halk biz değilsek, o halde kim?’

Sur ilçesinde esnaflık yapan Aziz Coşkun, kendilerine yönelik saldırılar olduğu için kepenk kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kendilerine yapılanın zulüm olduğunu ifade eden Coşkun, “Olan esnaflara ve halka oluyor. Nereye kadar bu çatışma sesleri devam edecek. Yazık, günah bu halka.” dedi.

İsmini vermek istemeyen başka biri ise büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, “Psikolojimiz bozuldu. Zaten iş yapamıyoruz. Evimize roket isabet edecek diye korkuyoruz. Bizim buradaki varlığımız kimsenin umurunda değil. İki tarafta halk için savaştığını söylüyor. Bu samimi değil, eğer samimi olsalardı biz bu hale gelmezdik. Halk eğer biz isek neden tüm darbe bize vuruluyor. Yok, eğer halk biz değilsek, o halde kim?” şeklinde konuştu.

Öte yandan son açıklanan bilgilere ilçede son 10 günde yaşanan çatışmalarda toplam 23 PKK’linin öldüğü belirtildi. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.