banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Sur'da 4 bin 665 aileye yardım yapıldı

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının devam ettiği merkez Sur ilçesinde ikamet eden ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan 4 bin 665 aileye bir milyon 857 bin 364TL’lik yardım yapıldığı belirtildi.

Yapılan yardımlarla ilgili değerlendirme yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yardımların, yerlerinden geçici de olsa ayrılan vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla yapıldığını söyledi.

Vali Aksoy, “Diyarbakır merkez, Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız eliyle 4 bin 665 aileye toplamda bir milyon 857 bin 364TL nakdi yardım yaptık.Yine il merkezinde Sur ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından bin 205 koli gıda yardımı ve 6 bin 50 adet ekmek dağıtımı gerçekleştirildi.” dedi.

İlçede küçük esnafa da acil ihtiyaçlar için para yardımı yapıldığını aktaran Vali Aksoy, “Başbakanlığımız tarafından valiliğimize gönderilen ödenek ile 31 Aralık 2015 tarihinde 603 esnafımıza toplam bir milyon 753 bin 500 TL yaptığımız bu yardımlar, zor durumda kalan küçük esnafımızın acil ihtiyaçlarını karşılamaları adına verilmiş bir destektir. Sur esnafımız bir kaç defa bizleri ziyaret edip, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Bizler de imkânlardâhilinde elimizden gelen her türlü yardımı yapacağımızı ifade etmiştik.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.