banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Sur'da 4 bin 322 aileye yardım yapıldı

Sur’da kazılan çukur, barikat ve akabinde uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan 4 bin 322 aileye toplam 1 milyon 562 bin 964 TL değerinde yardım yapıldığı belirtildi. Ayrıca çatışmalardan dolayı evlerini terk eden ama kalacak yeri olmayan 28 ailenin ise otellere yerleştirildiği ifade edildi.

Yapılan yardımla ilgili yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yaşanan mağduriyetleri gidermeye çalıştıklarını belirtti.  

Yardımların sosyal yardımlaşma vakfı tarafından dağıtıldığını ifade eden Vali Aksoy, “Bu kapsamda Diyarbakır Merkez, Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından, ilimiz genelinde 4 bin 322 aileye toplam 1 milyon 562 bin 964 TL yardım yapıldı. Yine ilimiz genelinde Sur ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından bin 105 koli gıda yardımı ve 6 bin 50 adet ekmek dağıtımı gerçekleştirildi.” diye belirtti.

"28 aile otellerde misafir edilmekte"

Yaşanan çatışmalardan dolayı evlerini terk eden kimi aileleri de otellerde misafir ettiklerini açıklayan Aksoy, “Bunun dışında Sur ilçesindeki evi dışında kalacak hiçbir yeri olmayan 28 aile (93 kişi) çeşitli otellerde misafir edilmekte ve onların da masrafları Valiliğimiz tarafından karşılanmaktadır. Bizler devlet adına bugüne kadar vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi, bundan sonra da onların mağduriyetlerini gidermek ve Diyarbakır’ımızı daha yaşanır bir kent haline getirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devletimiz vatandaşlarımızın refahı adına her türlü çalışmayı yapmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.