banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Sur'da 28 günlük ağır bilanço

Sur ilçesinde devam eden çatışmalarda bilanço ağırlaşıyor. Yasak boyunca, 64 PKK’li, 2 asker ve 2 polis hayatını kaybederken 11 asker ve 32 polisin ise yaralandığı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede askerin de destek verdiği operasyonların yoğunlaştığı bazı mahallelerden 24 saat boyunca silah sesleri duyuluyor.

Tarihi cami, kilise, hamam ve kervansaraylarıyla bölgenin merkezi konumundaki Sur’un neredeyse tamamında hayat durma noktasına geldi. İlçenin 15 mahallesinden 6’sında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ve çatışmalar yaşanıyor.

İlçenin diğer yarısında kalan mahallelerdeki vatandaşlar da çatışmalardan etkileniyor. İlçenin Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'ne kimsenin girip çıkmasını izin verilmiyor. İlçenin diğer mahallelerinde ikamet edenler ise güvenlik noktalarından üst aramasına tabi tutuluyor.

Evlerin büyük bir çoğunluğunun boş olduğu mahallelerde yaşanan çatışmalarda tahribat her geçen gün artarken, elektrik ve su şebekelerinin zarar gördüğü ilçede, birçok ev yerle bir oldu. Birçok ev ise sıkılan kurşun ve atılan roketler yüzünden ciddi zararlar gördü. Söz konusu bölge harabeye dönüştü.

Alınan bilgilere göre, sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçenin 5 mahallesinde yaşayan kayıtlı 23 bin kişiden 20 bini göç etti. Kalan aileler ise çıkmak istiyor ancak çatışmalardan dolayı dışarı çıkmaktan korkuyor.  

Sur’da polis ve askerin birlikte sürdürdüğü operasyonlar devam ederken bölgeden sık sık silah ve patlama sesleri geliyor.

Türkiye genelinde 16 Ağustos tarihinden beri 18 ilçede toplam 54 kez süresiz ve gün boyu sokağa çıkma yasakları ilan edildiği belirtilirken abluka günlerinin toplamda 230 güne ulaştığı ifade ediliyor. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.