banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

'Sur'a Ensar Olalım' kampanyası kapsamında HÜDA PAR ziyaret edildi

Bölgede çatışmaların şehir merkezlerinde yoğunlaşmasının ardından kurşunların hedefi haline gelen halkın evlerini terk etmek zorunda kalmasının sonrasında yaşanan mağduriyeti gidermek adına çalışma başlatan Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, “Sur’a Ensar Olalım” kampanyası kapsamında HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu’nu ziyaret etti.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları İcra Kurulu Başkanı Yunus Memiş ve İcra Kurulu Üyesi Murat Koç, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundular.  

“2 bin 700 civarında mağdur aileyi tespit ettik”

Sur’da yaşanan olaylarda devletin üzerine düşeni yapmadığı, bürokratların adım atmada geciktiği konusunda açıklamalarda bulunan Yunus Memiş, İslami STK’lar ve bütün duyarlı camiaların da içinde bulunduğu kardeşler olarak bir araya geldiklerini ve Sur’da göç etmek zorunda kalan halka yardımcı olmak için bir arayışa girdiklerini söyledi.

Memiş, “Bu konuda bir yardım kampanyası başlattık. Bununla ilgili yaklaşık bir buçuk aydır alt yapı çalışmaları yürütüyorduk. Evler tek tek tespit edildi. Gerçekten mağdur olan insanlara ulaşma noktasında ciddi çalışmalar oldu ve şu anda yaklaşık 2 bin 700 civarında mağdur aileyi tespit ettik. Bunlarla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında Türkiye genelinde kampanya için sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu konuda da bize destekler geliyor. İnşallah Sur’daki çukur siyasetinden dolayı gerçekten mağdur olan kardeşlerimize ulaşabilmek için çalışmalarımız devam edecektir. HÜDA PAR’dan bu konuda bize destek ve dualarını almak ve çalışmalarımız hakkında bilgi aktarmak için ziyarette bulunduk.” ifadelerini kullandı.

“Bu noktada HÜDA PAR’ı da oldukça önemsiyoruz”

Yaptıkları çalışmalar hakkında bir değerlendirmede bulunan İslami Sivil Toplum Kuruluşları İcra Üyesi Murat Koç ise yaşanan bu sorunların son bulması ve mağdur edilen halkın sıkıntılarının giderilmesi için gerek devlet gerekse de STK’ların üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyleyerek şunları ifade etti: “Müslüman olarak topluma karşı sorumluluklarımız olduğuna inandığımız için bu adımı attık. 100’den fazla sivil toplum kuruluşuyla beraber böyle bir kampanya başlattık. Hem siyasi partilerimizi hem de bu kampanyaya destek vermesini beklediğimiz sivil toplum örgütlerini, mülki idare amirlerini ve bürokratları bilgilendirmek amacıyla bu ziyaretleri yapıyoruz. Bu noktada HÜDA PAR’ı da oldukça önemsiyoruz. Bu konuda HÜDA PAR’ın hem kampanyamızı duyurma ve tanıtma hem de bu anlamda kampanyaya maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz.

Devletin birçok hayati konuda geçmişte olduğu gibi bugün de gecikmeli hareket ettiğini belirten Koç,  yaşanan bu acının kimseye bir fayda sağlamadığını ve bu konuda örgütün hiç kimsenin desteğini alamadığının ortada olduğunu söyledi.

Koç, “Kürt halkı bugün bu stratejiye destek vermiyor. Fakat örgütün bu stratejisinden dolayı mağdur olan halka devletin her şart altında acilen destek vermesi gerekiyor. Faraza, burada bir deprem olsa veya başka bir afet olsa devlet böyle mi müdahale edecekti, böyle mi davranacaktı? Bu bizi endişeye sevk ettiği için STK’lar olarak inisiyatif alıp böyle bir yardım kampanyası başlatmak durumunda kaldık.” ifadelerini kullandı.

“Halkın malını ve canını muhafaza etmek devletin asli görevleri arasında”

STK’ların öncülük ettiği  “Sur’a Ensar Olalım” kampanyasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, STK’ların hassasiyetlerine katıldıklarını ve yaşanan mağduriyetlerin toplumu çok büyük bir mağduriyete uğrattığının artık görülmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan çatışmaların özellikle bölge esnafına çok büyük bir darbe vurduğunu belirten Tanrıkulu, “Çatışmaların şehir merkezlerine taşınması nedeniyle kimi esnaf iflas noktası gelmiş, pek çoğu da iş yerini kapatmış durumdadır. İslami STK’ların da yaşanan bu sıkıntılara yardımcı olmak için yardım eli uzatması ve kamuoyunu yönlendirerek bu insanlara sahip çıkılması hususunda bir çalışma başlatmaları olumlu bir gelişmedir.” dedi.

Halkın malını ve canını muhafaza etmenin devletin asli görevleri arasında olduğunu belirten Tanrıkulu, hükümetin bu güne kadar yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına yaptığı açıklamalar ve attığı adımların yetersiz olduğunu da sözlerine ekledi.

Tanrıkulu, “Kaldı ki esnafın yanında binlerce asgari ücretle çalışan insanlar var. Bunlar da çalışamadıkları için ciddi bir mağduriyet içerisindedirler. Bizler HÜDA PAR olarak İslami sorumluluğumuz ve insani görevimiz gereği tabii ki bu halka sahip çıkmak zorundayız. Kampanyalar yürüterek en azından hayırsever olan insanları harekete geçirmemiz lazımdır. Bizler HÜDA PAR olarak da gerek hükümet nezdinde gerekse de diğer yetkili kurumlar nezdinde girişimlerimiz oldu. Yine kamuoyuyla ilgili olarak bu konudaki hassasiyetlerimizi, endişelerimizi, önerilerimizi dile getirdik. Bu çatışmaların bir an önce durdurulması gerekir.” ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları’nın “Sur’a Ensar Olalım” sloganıyla başlattığı kapmaya kapsamında farklı kurumları da ziyaret etmesi bekleniyor. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.