banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Sur ilçesinde tek bir eczane hizmet veriyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Şeyh Sait Meydanını da içine alacak şekilde genişletilen ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 9’unci gününde de devam ederken ilçede sadece tek bir eczane hizmet veriyor

İnönü bulvarında bulunan eczane işletmecisi sokağa çıkma yasağı gününden beri açık olup vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Sokağa çıkma yasağı olduğu için ilaç gelmediğini ifade eden Muhammed Faysal Mumdal, “İlaçlarımızı dışardan polis eşliğinde   getirebiliyoruz. Esnaf şu an perişan durumda, günlük çalışan işçileri var, maaşlı çalışanlar var. Esnaf nasıl ödemelerini yapacak Berbat bir durumdur halimiz. Bu kimin işine yarıyor bilmiyoruz. İki tarafın da artık bir barış getirmesi gerek. Biz esnaf olarak kötü durumdayız. Devlet yetkilileri veya parti olarak bu  durumu iyileştirmeleri gerekir. Bu bizim işimiz değil. Kim yapıyorsa hemen işin başına geçsin yapsın. Gelen müşteriler artık yeter bu çatışmalı ortam bir an önce bitsin diyor.” ifadelerini kullandı.

Çatışmalardan dolayı zarar görenin esnaf  ve vatandaşlar  olduğunu belirten Mumdal “Zarar gören bizleriz.  Esnaflar kapalı, nasıl geçimini sağlasın? Halimiz berbat. Yetkililere sesleniyorum. Biran önce bu kötü ortamın bitmesini istiyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.