banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Sur ilçesinde çatışmalar şiddetlendi (Güncellendi)

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 6 mahalle, bir cadde ve Şeyh Said Meydanı'ndauygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 7'inci gününde çatışmalar şiddetini artırdı.

Görgü tanıkları öğleden sonra sık sık silah seslerinin geldiği ilçeden dumanların yükseldiğini belirtiler. İlçeye giriş ve çıkışlarda polis sıkı güvenlik önlemleri alırken, operasyonu polis helikopteri de havadan takip ediyor. Çıkan çatışmalarda 10 PKK'linin öldürüldüğü çok kişinin yaralandıığı ifade edildi. 

Yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan ilçe sakinleri başka semtlerde oturan yakınlarının yanına sığınıyor.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre polisin halen ilçenin iç kısımlarına ilerlemediği ve PKK’lilerin de polislere karşı halkın evlerini terk etmelerini istedikleri belirtti.

Bugün gün içerisinde, Yavuz Selim Ortaokulu ve Süleyman Nazif İlkokulu çıkan çatışmalarda yanmıştı. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.