banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Sur halkı PKK baskısından göç ediyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki halk, PKK baskısından dolayı göç ediyor. 90’lı yıllarda yaşanan çatışmalı ortamdan en fazla nasibini alan Kürt halkı son zamanlarda hendeklerin kazılarak barikatların kurulduğu Amed’in Sur ilçesinde acı günler yaşıyor.

Yüzyıllardır zulüm altında yaşayan ve bir damla huzura muhtaç olan mazlum Kürt halkı, devletin tekçi baskısının bir benzerini PKK’den görüyor. 1990’lı yıllarda devletin baskılarından dolayı ikamet ettikleri köylerinden Diyarbakır’ın Sur ilçesine göç eden halk, şimdi ise ilçedeki PKK baskısından dolayı bölgeyi terk ediyor.

Fatih Paşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz ve Dabanoğlu mahallelerinde, PKK’lilerin hendek kazarak barikatlar kurması nedeniyle meydana gelen çatışmalar, açık hava müzesi olarak bilinen ilçeyi yaşanılmaz hale getirdi.

PKK’lilerin uzun namlulu silahlarla ve yüzlerini kapatarak sokaklarda cirit attığı ilçede, örgüte destek vermeyenler ölümle tehdit ediliyor.

Her an bir patlama ve çatışma korkusu ile yaşadıklarını belirten Sur halkı, tek çarelerinin göç etmek olduğunu ve PKK’nin göç etmelerine de izin vermediğini dile getirdi.

Dar sokaklardan kendi imkanları ile getirdikleri ev eşyalarını çarşı merkezine yığdıktan sonra kamyonetlere taşıyan halkın çaresizliği yüzlerinden okunuyor.

90’lı yıllarda köyde devlet tarafından ‘terörist’ ilan edildiklerini ve baskıya uğradıklarını ifade eden halk, şimdi ise PKK tarafından ‘işbirlikçi hain ilan’ edildiklerini belirterek, ne yapacaklarını bilemez duruma geldiklerini söyledi. (M.Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.