banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Sur halkı kör kurşuna hedef olmaktan korkuyor

Başta Diyarbakır’ın Sur ilçesi olmak üzere farklı yerlerde yaşanan çatışmalardan çevreye yayılan kurşunlar sivillere, evlere ve arabalara isabet ediyor. Kurşunların her an her yerden gelebileceğini söyleyen esnaf, iş yerini açmaktan korktuğunu belirtirken, vatandaşlar ise pencere önüne dahi çıkamadıklarını ifade etti.

Diyarbakırlılar, çatışmalar nedeniyle çevreye yayılan kurşunların yaralanmalara ve ölümlere neden olduğunu belirterek, bu kurşunlardan dolayı endişeli olduğunu dile getirdiler.

Kurşunlar, servis beklerken yüzüne isabet etti

Özel bir kargo şirketi çalışanı olan 30 yaşındaki Abdurrahman Yakut, dün sabah saatlerinde Diyarbakır Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi Cemiloğlu Caddesi’nde servis beklediği sırada yüzüne isabet eden kurşunla yaralandı. Olay yerinde iki dişi düşen vatandaş, çevredekilerin yardımıyla özel bir hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, esnaf ve vatandaşlar, yaralanan kişinin hiçbir düşmanı olmayan kendi halinde bir insan olduğunu söyledi. Kurşunun nereden geldiği ile ilgili kafalarda soru işareti oluştu.

Görgü tanıkları, dükkânını açtığı sırada bölgeye çok sayıda kurşunun atıldığını söylerken, olay sonrasında Yakut’un yüzünün kanlar içinde kaldığını aktardı. Önceki gün de Bağlar'ın 5 Nisan Mahallesi Girne Caddesi'nde bir eve top mermisi isabet etmişti.

Aynı saatlerde Sur’un yasaklı olmayan İskender Paşa Mahallesi, Merkez Yenişehir İlçesi’ne bağlı Şehitlik Dörtyol ve Bağlar Girne Caddesi’nde de evlere yabancı cisimler isabet etmişti.

“Bu mahalleden gidiyoruz abi’

Aynı gün içerisinde, Bağlar ilçesinde bulunan 4 no’lu Sağlık Ocağı kurşunlara hedef olarak maddi hasar görmüştü. Olay üzerine onarılan Sağlık Ocağı’nın akşamüzeri taşınması dikkatlerden kaçmazken, nereye taşındıkları ile ilgili soruya bir yetkilinin üzgün bir şekilde “Bu mahalleden gidiyoruz abi” diye cevabı verdiği görüldü.

“İnsanlar kör kurşuna hedef olmaktan korkuyor”

Arabası kurşunların hedefi olan bir esnaf da “Bu kurşunlar gün içerisinde farklı zamanlarda geliyor. Nereden geldiğini bilmiyoruz ama endişeliyiz. Günde en az 5 defa mermi geliyor bu caddeye. Arabama da isabet etti. Ancak daha önemlisi vatandaşlar için hayati tehlike arz ediyor. İnsanlar gerçekten kör kurşuna hedef olmaktan korkuyor. Daha dün birisi vuruldu.” dedi.

“Adeta gökten karla karışık kurşun yağıyor”

Başka bir esnaf ise dükkânının önünde bir adamın yaralandığını gördüğünü söyleyerek, “Artık dükkânımı açmaya korkuyorum. Nereden bileyim, bir kurşuna hedef olmayacağımı. Bugün sabah erken açmam gerekirken, öğle saatlerinde açtım. Can taşıyorum, bir aile bakıyorum. İnsan canı ucuz değil ki. Bu kurşunlar nereden geliyor, onu da bilmiyoruz. Adeta gökten karla karışık kurşun yağıyor. Biz Sur içindeki çatışmalardan geldiğini düşünüyoruz. Ne olursa olsun, bu soruna bir çare bulunmalı.” diye konuştu.

6 yaşındaki bir çocuk da yaralanmıştı

Pazar günü ise merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik mahallesinde bir eve nereden geldiği öğrenilemeyen kurşun isabet etmiş, olayda evin içerisinde bulunan 6 yaşındaki Y.T. yaralanmıştı. Başından yaralandığı öğrenilen çocuk, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Öte yandan son günlerde, Diyarbakır’ın tarihi Surları ve Ulu Camii olmak üzere birçok yapı da kurşunların hedefe olmuştu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.