banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Sur güne patlama sesleriyle uyandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının 38’inci gününe yoğun çatışma sesleri altında girdi. Dün gece çok sayıda zırhlı polis aracının Sur ilçesi Mardin Kapı semtine doğru ilerlemesinden sonra sabah saatlerine silah ve bomba sesleri yükseldi.

İlçede yaşanan şiddetli çatışmalar Bağlar, Şehitlik ve Yenişehir ilçelerinde yoğun bir şekilde hissedilirken, bir vatandaş Saraykapı semtinden telefonla arayarak oturduğu binaya roket isabet ettiğini belirtti. Roket isabet eden binada yaralananların olmadığı öğrenildi.

İlçede bir vatandaş ise, uzun süre ayrı kaldıktan sonra gittiği evinin banyosunda 3 PKK’linin cesedini üst üste yığılmış bir şekilde gördüğünü iddia etti.

Yoğun sisin hakim olduğu Sur ilçesinde çatışmalar nedeniyle birçok sağlık personeli ve zırhlı ambulans aracı ilçenin çeşitli yerlerine sevk edildi.

Sokağa çıkma yasağının geçtiğimiz günlerde kaldırıldığı Gazi Caddesi araç trafiğine kapatılırken, vatandaşlar da polisler tarafından yapılan üst aramasının ardından ilçeye alınıyor. Askerin de destek verdiği operasyon kapsamında çok sayıda askeri zırhlı aracın ilçeye girdiği görüldü.

Çatışmaların yoğun şekilde devam ettiği ilçe genelinde silah ve bomba sesleri gelmeye devam ederken yasağın kaldırıldığı Gazi Caddesi esnafın işyerlerini açmaya başladı. Esnaf, iş yerlerinin önünde biriken karları kürekle temizledi.

Öte yandan, Gazi Caddesi üzerinde bulunan her sokak başına polis mevzileri yerlerini korudu. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.