banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Sur esnafından hendek ve barikat tepkisi

Son aylarda meydana gelen şiddet olaylarının ve sokağa çıkma yasaklarının mağdur ettiği Sur ilçe esnafı, özel bir toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantının ardından yaşadıkları sıkıntıları paylaşan esnaf, ilçede hayatın normale dönmesi için hendekler kapatılması, barikatların kaldırılması gerektiğini belirttiler.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden ilçe esnafından Ramazan Çiçek, “Çok zor durumdayız. Durumumuzu ifade etmeye kelimeler yetmez. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Şuan sokağa çıkma yasağı kaldırılsa da fayda vermez. Çünkü bir bomba patlasa bir hafta iş yapamıyoruz. Kimsenin can güvenliği yok. Ticaretimiz bitiyor. Hendekler kapatılmadan bu sorun çözülmez.” dedi.

Bir başka esnaf Ali Haydar Canlı ise, peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’ın halinin içler acısı olduğunu söyleyerek, “Sur ilçesinin kapanması Türkiye’nin kapanması demektir. Bugün Suriçi’nin kapanması çok ayıptır. Esnaf ne için bu mağduriyeti yaşıyor. Bunun çözümü için yetkililer görevini yapsın. Sur’da esnaf perişan haldedir.” ifadelerini kullandı.

“Devlet iş yerini kapatan esnafın zararını karşılasın”

Çatışmaların hem psikolojik hem de maddi anlamda kendilerine zarar verdiğini söyleyen Adil Aydın, “Biz maddiyatı bir tarafa bırakmışız psikolojimizin peşine düşmüşüz. Şu anda hendekler oluşturulmuş, işyerleri harap olmuş. Bazı işyerlerine roket isabet etmiş, bazıları da kurşunlanmış. Esnaflarımız çekini, kirasını, vergisini ödeyemiyor. Biz esnaf olarak biran önce hendekler kapatılsın, barikat kaldırılsın, sokağa çıkma yasağı kaldırılsın diyoruz. Devlet iş yerlerinde hasar oluşan esnafın zararını karşılıyor. Biz 13-14 gündür iş yerini kapatan esnafın da zararının karşılanmasını istiyoruz.” diye konuştu.(M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.