banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Sur esnafından çatışmalara tepki

Sur’da devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle iflasın eşiğine gelen ilçe esnafı, yaptıkları  ortak açıklamayla duruma tepki gösterdi. Esnaf, çatışmaların bir an önce son bulmasını istiyor.

Özel bir toplantı salonunda bir araya gelen Sur esnafı, burada yaptıkları istişarenin ardından basın açıklaması yaptı.

Sur ilçe esnafı adına açıklama yapan Adıl Aydın, günlerdir işyerlerini açamadıklarını ve evlerine ekmek götüremediklerini anlattı.

Çatışmalı sürecin ve hendek eylemlerinin tüm bölgeyi etkilediğini dile getiren Aydın, “Bizim sıkıntımız Diyarbakır’ın sorunudur. Türkiye’nin sorunu Diyarbakır’dan geçiyor. 22 Temmuz’dan itibaren tekrar başlayan çatışmalı süreç hendek eylemleri tüm bölgemizi etkilemeye karşın en fazla ilimizi ve dolayısıyla ticaret faaliyeti yürüten esnafımızı etkilemiştir. Bilindiği gibi bu yıl ortalarında Sur ilçesi UNESCO’nun kültür mirası listesine alınmış ve bu karar halkı sevindirmişti. İlimiz surlarının dünya kültür mirası listesine alınması doğal olarak turizmi canlandıracağı, çok zor durumda olan bölge esnafına can suyu hazırlayacağı yönünde bir umut oluşmuştu. Ancak son 2 ay içerisinde yoğunlaşan hendek eylemleri, beraberinde çatışmalı süreci ve sokağa çıkma yasaklarını getirdi. Çok zor durumda olan kirasını, vergisini ödemekte zorlanan esnafımız şimdi ise evine ekmek götürmede zorlanmaktadır.” dedi.

“Esnaf olarak son derece zor ve perişan durumdayız”

Sokağa çıkma yasakları nedeniyle işyerlerini açamadıklarını söyleyen Aydın, “ Birçok esnafımız çeklerini senetlerini ödememesi nedeniyle hukuki ve cezai yaptırımlara maruz kalmıştır. Son bir ay içerisinde bine yakın esnafımız vergi kaydını sildirmek ve ticari faaliyetlerini sonlandırmak için maliyeye başvurmuşlardır. Esnaf olarak kendimiz ve hizmet verdiğimiz halkımızın gelecek kaygısının dışında her hangi bir taraf olma noktasında siyasi duruşumuz söz konusu değildir.  Gerçekten esnaf olarak son derece zor ve perişan durumdayız. Bir an önce hendek eylemlerinin ve bundan doğan çatışmalı sürecin sona ermesi için barışın sağlanması ve esnafımızın içine düştüğü sıkıntıdan kurtulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.