banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Süper erkek kurbanlık kuzu

Et ve Balık Kurumunun kasaplık hayvan ithalatı için düzenlediği ihale kapsamında yurt dışından temin edilen büyükbaş ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca kurban için özel sektöre verilen kurbanlık hayvan ithalat yetkisi dahilinde küçükbaş hayvanların yurda girişi sürüyor.

İthal kurbanlıklarla rekabete girmek zorunda kalan yerli üreticiler de kurbanlıklarını daha fazla alıcıya ulaşıp, daha uygun fiyatlardan satabilmek için farklı yollar denemeye başladı.

Bazı üreticiler ve çiftçiler, çiftliklerinde, ahırlarında yetiştirdikleri küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklarını kullanımı her geçen gün yaygınlaşan internet sitelerine ilan vererek satışa çıkardı.

VERDİKLERİ İLANLARLA PAZARLAMA UZMANLARINA TAŞ ÇIKARIYORLAR

Tekirdağ, Konya, Bursa ve Hatay başta olmak üzere Türkiyenin dört bir tarafından sitelere kurbanlık ilanı veren üreticiler, kurbanlıklarını çektikleri güzel fotoğraflarla sergileyerek pazarlamaya çalışıyor.

Satılığa çıkardıkları kurbanlıkları için; organik kurbanlık danalar, muhayyer kurbanlık, kaçırılmayacak düve kurbanlık, tertemiz birinci sınıf düveler, süper erkek kurbanlık kuzu, böyle kurbanlık boğalar görülmedi, mükemmel kurbanlık kuzular gibi pazarlama uzmanlarına adeta taş çıkaran başlıklarla ilan veren çiftçiler, ilan içeriğinde de hayvanlara ait ağırlık, cins ve yaşa ilişkin bilgiler vermeyi ihmal etmiyor.

Sitelere ilan veren çiftçilerden Halil Gündoğdu, Konyanın bir köyünde çiftçilik yaptığını, daha fazla müşteriye ulaşabilmek için kurbanlık hayvanları internete koyduğunu belirtti.

İNTERNETTEN İLAN VERİLEN KURBANLIKLARA BÜYÜK İLGİ VAR

İnternet teknolojisinden çok fazla anlamadığı için çocuklarının kendisine yardımcı olduğunu dile getiren Gündoğdu, kurbanlıklarını internete koyduktan sonra çok sayıda vatandaşın kendisini aradığını, ilgiden çok memnun olduğunu bildirdi.

Bursanın Karacabey ilçesine bağlı Ekmekçi köyünde çiftçilik yapan Şaban Eceler ise bugüne kadar hayvanlarını, kendi köyleri ile civar köylerdeki müşterilere pazarlamak zorunda kaldığı için ucuz fiyattan sattığını söyledi.

FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP İNTERNETE KOYDULAR

Bu sene kurbanlıkları internet sitesine koyduktan sonra yoğun şekilde telefonlar aldığını anlatan Eceler, şunları kaydetti:

30 kurbanlığım vardı. Fotoğraflarını çektikten sonra internet sitesine koydum. İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden birçok kişi aradı. Arayanlardan bazıları 30dan fazla hayvana ihtiyacı olduğunu söyleyerek benden almaktan vazgeçti. Yani elimde daha fazla hayvan olsa onları da satacağım. Şu anda ilgiden çok memnunum. Bu gidişle Kurban Bayramına haftalar kala elimdeki hayvanların hepsini satabileceğim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.