banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Sunucu İkbal Gürpınar Urfalı Bayanlarla Buluştu
Özel bir televizyon kanalında yaptığı programlarla tüm Türkiye’nin ve özellikle bayanların büyük ilgisini çeken sunucu İkbal’ı dinlemeye gelen Urfalı bayanlar, 1000 kişilik salonu hınca hınç doldurunca ortaya çok ilginç görüntüler çıktı. Merdivende oturan bayanların yanı sıra sahne önünde İkbal’i görüntülemeye çalışanlar kısa süreli izdihama neden oldu.
Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide bayanlara “Aile İçi Şiddet” ve “Kadın Hakları” konusunda önemli bilgi verilirken Türkiye’ye örnek teşkil edecek “Şanlıurfalı Lider Bayanlar” adına konuşan Av. Ceylan Pala Karadağ ise kadınların hukusal haklarını ve kadınların hayat hikâyelerini anlattılar.
Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren el sanatları merkezleri, meslek edindirme merkezleri ve mikro kredi projesiyle tanıştıktan sonra hayatlarında büyük değişimler yaşadıklarını anlatan Urfalı bayanlar “Nasıl oldu da bir anda yaşama sıkı sıkı sarılmanın” püf noktalarını sunucu İkbal Gürpınar ve diğer bayanlara aktardılar.
Henüz okuma yazma bilmiyorken açılan kurslar sayesinde şakır şakır şiir okuma seviyesine gelenler kadınlar, ev hanımı iken iş kadınlığına atılanlar, mahalle temsilcisi hatta ve hatta muhtar adayı bile olmaya karar veren bayanların birbirinden güzel hayat hikâyelerinin dinleyen İkbal Gürpınar ve davetliler söyleşiden oldukça memnun kaldılar.
İKBAL, YENİ ALBÜMÜNÜ İLK KEZ URFA’DA SESLENDİRDİ, DUA İSTEDİ…
Yeni bir şiir albümü çıkardığını ifade eden İkbal Gürpınar, Urfalı bayanlardan dua istedi ve onlara hiçbir yerde seslendirmediği yeni şiirlerini seslendirdi.
Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da bu yılın ilk dünya kadınlar günü etkinliğine katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirten İkbal, kendisini buraya davet eden Belediye Başkanı Fakıbaba’yı sahne davet ederek teşekkürlerini sundu.
FAKIBABA: ANNEME ÇOK ŞEY BORÇLUYUM  
15 Şubat’ta çok sevdiği annesini toprağa vermenin halen üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Fakıbaba, “Kadınlarımız olmazsa biz hiçiz. Ben annemi 15 gün önce kaybettim. Annem benim için çok değerliydi. Ayağı öpülesi analarımız. Onlara ne yapsak azdır. Ancak onlar ahrete göçünce anlıyoruz. Sizler çok güçlü kadınlarsınız. İnanıyorum ki imkân verildiği takdirde Şanlıurfa kadını adına yakışır başarılara imza atacaktır” dedi.
Tüm bayanlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutlayan Fakıbaba, ”Şanlıurfa Belediyesi olarak 8 yıldan bu yana yürüttüğümüz sosyal faaliyetlerin kent genelinde ne kadar faydalı olduğuna bir kez daha tanık olduk. Şanlıurfa’da bayanlara sahip çıktığımız vakit, onlara imkân tanıdığımız zaman görüyorsunuz ki her türlü başarıyı yakalayabiliyorsunuz. Hayat hikâyelerini anlatan bayanlarımızı dikkatle dinledim. Onların başarılarıyla bir Urfalı olarak ben gurur duydum. Onları bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.
Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu’nun mini bir müzik dinletisiyle başlayan söyleşi sonunda uzun yıllardan bu yana kentte önemli hizmetlere imza atan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğünden Emekli olan ayrıca Resim Öğretmeni olmasıyla dolayısıyla birçok ressam yetiştiren Nevin Güllüoğlu’na çalışma yaşamı boyunca yaptığı hizmetlerden ötürü bir plaket takdim edildi.
Kısa bir selamlama konuşması yapan Güllüoğlu,  plaketi takdim eden Fakıbaba’ya, ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca 4 ayrı merkez ve mikro kredi projesinde başarı sağlayan toplam 5 bayana ödül verildi.  
Söyleşiye, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanı sıra Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, Emin İzol,  Karaköprü Belediye Başkanı Çiftçi’nin Eşi Sema Çiftçi, Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun’un Eşi Meliha Dursun, YG 21 Kadın Meclisi Başkanı Dilşah Öztürkmen, Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nihal Atilla, birçok STK Temsilcisi, Ferahkent ve Eyüpkent El Sanatları Merkezi, Hayati Harrani Kadın Destek ve Eğitim Merkezi ve Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi kursiyerleri ile çok sayıda bayan katıldı.
Şanlıurfa Belediyesi’nce organize edilen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında ayrıca Şanlıurfa Belediyesi Nikâh-Konferans ve Sergi Salonu’nda bir resim sergisi açıldı.
Harran Üniversitesi’nde eğitim gören bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü anlatan eserlerinden oluşan resim sergisinin hafta boyunca sanatseverlere açık olacağı öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.