banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Süleyman Şah'ta Mültecilerle iftar!



İftara katılan Suriyelilerle selamlaşan Vali İzzettin Küçük, iftar öncesinde Suriyelilere hitap etti. Konuşmasında tüm Türk milletinin gönlünün Suriyelilerle olduğunu dile getiren Vali İzzettin Küçük; Suriye’deki karışıklıkların bir an önce son bulması ve barış ve huzur içinde evlerine dönmeleri dileklerinde bulundu.

“Evinize dönene kadar bu ülke sizin yuvanızdır” sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali İzzettin Küçük: “Canınız, malınız ve namusunuz bu ülkenin koruması altındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerçekten insanlık için bir vaha gibidir. Son zamanlarda Tel Abyad’da ve Kobani’de olan çatışmalarda yine pek çok insan ülkemize akın etmiştir ve biz de gelenlere yine kucak açtık. Bizim için önemli olan insan olmaktır. Etnik kimliğine bakmaksızın zor duruma düşmüş herkese ülkemiz kucağını açmıştır. Milletimiz devletiyle ne kadar gurur duysa azdır” diyerek konuşmasının sonunda Ramazan ayının tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini diledi.

Konuşmasının ardından ezanla birlikte Vali İzzettin Küçük; Suriyeli misafirlerin eşlik ettiği iftar sofrasında orucunu açtı. İftar yemeğinin ardından Süleyman Şah Konaklama Tesisi Kadın Meclisi Başkanı Bera Abdullah tarafından Vali İzzettin Küçük’e Suriyeli kadınlar tarafından hazırlanan el işi Türk Bayrağı hediye edildi.

Programın sonunda Vali İzzettin Küçük, Kadın Meclisi tarafından verilen el işi kurslarını ziyaret etti. Kurslarda hazırlanan çocuk kıyafetlerinin tamamını satın alan Vali İzzettin Küçük; kıyafetlerin tesislerde yaşayan Suriyeli çocuklara hediye edilmesini istedi.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerindeki iftar yemeğinde Vali İzzettin Küçük’e; Vali Yardımcısı Meral Uçar, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Afad İl Müdürü Mahmut Sönmez ve Suriyeli aileler eşlik etti. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.