banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suikast Timi Son Anda caydı

MYK toplantısına Genel Başkan Deniz Baykal'a suikast düzenlemek için yurtdışından gelen bir suikastçının yakalandığı haberi damgasını vurdu.

İlk bilgilere göre yurtdışından suikast için gelen bir kişi İstanbul Emniyeti tarafından yakalandı. Şu anda Emniyet'te sorgulanıyor.

Suikastçının çok sayıda sabıkasının olduğu da öğrenildi.

MYK toplantısı biter bitmez CHP'den bu konuda bir açıklama yapılacak.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde Genel Başkan Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ''internet görüntüleri'' konusunda saat 13.00'de açıklama yapılacak.
 
Baykal'la ilgili görüntüler için soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayınlanan görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Savcılık, soruşturmayı Baykal'ın avukatlarının bu yöndeki suç duyurusu ve görüntülere erişimin engellenmesi talebi doğrultusunda yaptı.

Önceki akşam saatlerinde bir internet sitesinde CHP lideri Baykal ile partili bir bayan milletvekilinin yer aldığı ileri sürülen ve uygunsuz görüntülerden oluşan kayıtların yayınlanması, CHP avukatlarını harekete geçirdi. Avukatlar, sorumluların cezalandırılması ve görüntülere erişimin engellenmesi talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bunun üzerine soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk tarafından yürütülecek soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 134. maddesinde düzenlenen 'özel hayatın gizliliğini ihlal', TCK'nın 135. maddesinde yer verilen 'kişisel verilerin kaydedilmesi' ve TCK'nın 125/1. ve 2. maddelerinde düzenlenen 'hakaret' suçları kapsamında gerçekleştirilecek. Savcı Yücetürk, soruşturma çerçevesinde ilk olarak CHP liderine ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) talimat verdi. TİB, Türk Telekom ve 110 internet servis sağlayıcısına, video görüntülerinin bulunduğu internet sitelerine erişimin engellenmesi için yazı gönderdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de görüntülerin yayınlanmasını 'çirkin bulduğunu' açıkladı. Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi de görüntülerle ilgili soruşturma içeriğiyle ilgili gizlilik kararı verdi.

CHP: ADİ BİR KOMPLO, HESAP SORACAĞIZ

Özel hayatın ihlal edildiği görüntüler CHP'de şok etkisi oluşturdu. Parti kurmayları durum değerlendirmesi yaptı. CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, "Şu aşamada bir şey söyleyemem. Akşam saatlerinde bir açıklama yapacağız." dedi. İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de, "Adi bir komplo. Hesabını soracağız, yapanları ortaya çıkaracağız." diye konuştu.

Mithat Yılmaz adamları tarafından Baykal'ı dizlerinden vuracağına dair tüm hazırlıklar hazırlandığı bununla ilgili hazırlıklar yapılmış ancak son anda eylemden vazgeçildiğini açıkladı. Önder Sav 15 Nisan'da böyle bir mailin geldiğini bu mail üzerine emniyetin harekete geçtiğini emniyetin kendilerini de bu konudan haberdar edildiğini söyledi.

Önder Sav, bilgi ve verilerin  yeterli olmaması üzerine partiden bir yetkili istanbul'a giderek çalışmalar yapıldığını,  ihbardan sonra ihbarı yapılmasından sonra çalışmalar yapılmış ihbakrın bir internet cafe'den yapıldığını ancak internet cafede kamera görüntülerinin olmadığını istanbul şişli savcılığı olayı özel yetkili savcılğıa aktardığı ancak özel savcılığın olayı geri iade ettiğini belirtti.

Önder Sav bu konuda bu konuda yeterli incelemenin yapılmadığı kanatinde olduklarını bu konuda daha hızlı ve ciddi adımların atılmasını beklediklerini 13 Nisan 2010'da ortaya çıkan bir olaydan bugüne kadar zaman geçti. ancak ciddi bir çalışma yapılmamış olması çok büyük handikaptır.

HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.