banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Su sayaçlarını 'don'dan koruyun

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçları ve tesisatlarının ‘don’ tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, aboneleri konuya ilişkin önlem almaları hususunda uyardı.

Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçları ve tesisatlarının “don” tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, açıkta olan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü, talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hava sıcaklığının özellikle sıfırın altına düştüğü durumlarda açıkta bulunan su sayaçlarının kesinlikle muhafaza altına alınmasının önemine işaret eden Çetinavcı, “Buz tutmuş su sayacı herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmamalıdır. Aksi takdirde ısı farkı sayacın patlamasına neden olabilir. Abonelerimiz alınan önlemlere rağmen yaşanabilecek sorunların çözümüne yönelik 185 numaralı telefondan yardım isteyebilirler” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.