banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

STK'lardan Eğitim-Sen'e tepki

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından okul idaresi ve velilerine yönelik yapılan karma eğitim dayatmasına tepki gösteren Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, imam hatiplerin toplumdaki önemine işaret ederek tüm sivil toplum kuruluşlarını tepkilerini ortaya koymaya çağırdı.

Diyarbakır'daki İmam hatip okullarında yetişen gençlerin edep, ahlak ve ilim bakımından iftihar kaynağı olduğunu belirten Gökdemir, örnek genç neslin imam hatip okullarında yetiştiğini söyledi.

İmam hatip okullarının gerek bölge ve gerekse ülke için erdemli insan yetiştirdiğini ifade eden Gökdemir, imam hatiplerin nitelikli nesiller için sigorta görevi gördüğüne vurgu yaparak bu okulların varlığına tahammül göstermeyenlerin barışın, kardeşliğin, güvenin ve emniyetin tesisinden rahatsız olanlar olduğunu dile getirdi.

Bu zihniyete sahip olanların halkın değerleri ile çatışma halinde olduğunu ve şiddet, fitne, kaos ve çatışma ortamının oluşmasını isteyen kesimler olduğunu ifade eden Gökdemir, “11 Kasım 2015 tarihinde Eğitim Sen Diyarbakır 2 No’lu Şubesi Kayapınar Namık Kemal İmam hatip Ortaokulu bahçesinde okul idaresi ve öğrenci velilerine karma eğitim dayatmasının zeminini oluşturmak amacı ile okulumuzdaki eğitim öğretim ve işleyişi aleyhine basın açıklaması yapmıştır.  Sözde sendikacılık faaliyeti adı altında Kayapınar Namık Kemal İmam hatip okulumuz önünde KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in yapmış olduğu açıklamada, köhnemiş ve çağdışı kalmış bir uygulamanın ürünü olan karma eğitimin savunulması bu sendikanın hala 1930 yılların CHP zihniyetinde olduğunu ispatlamıştır.” dedi.

Eğitim-Sen’in yasal olmayan yollarla gayri meşru ve doğru olmayan bilgileri referans aldığını söyleyen Gökdemir, bu uygulamalarıyla okul İdaresi, öğrenci, veli ve öğretmenleri töhmet altında bıraktığına ve hedef gösterdiğine dikkat çekerek eğitim faaliyetinden öte daha çok militarist ve illegal örgüt sözcüsünü andırdığına vurgu yaptı.

İmam Hatip okullarının 28 Şubat süreçlerinde despot ve militarist yapının hedef gösterdiği gibi bugün de Diyarbakır Eğitim Sen, 2 No’lu şubesi tarafından hedef gösterildiğinin altını çizen Gökdemir, halkın gönülden arzuladığı ve sahiplendiği İmam hatip okullarının varlığını hazmedemeyenleri kınadıklarını açıkladı.

Halkı her türlü şer ve menfi cereyanların hezeyanlarına karşı uyanık olmaya ve İmam hatip okullarına yönelik asılsız itham ve karalamalara karşı duyarlı olmaya davet eden Gökdemir, “Ayrıca Eğitim-Sen yapmış olduğu bu basın açıklaması ile Okul müdürü Mehmet Zekeriya Erdem'i hedef göstermiştir. Açıklamada adı geçen okul idaresine yönelik tehditlerin Adli mercilerce incelenip gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Gökdemir, son olarak tüm duyarlı ve eğitimle ilgilenen sivil toplum kuruluşlarını bu sendika aleyhine gerekli tepkilerini ortaya koymaya çağırdı. (M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.