banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan

STK'lardan afiş skandalına tepki gösteren imama destek

DBP’li Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından bilboardlara asılan ve Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatüre tepki gösteren Zümrüt Kent Camii imamına destek ziyaretinde bulunan STK temsilcileri, bütün Müslümanların ortak tepki olarak hakikatleri dile getirmeleri gerektiğini belirttiler.

Zümrüt Kent Camii İmam Hatibi Fuat Ezgi, kendisine ziyarette bulunan STK temsilcilerine Cuma Hutbesi verirken yaşadığı olayı anlatarak amacının kötülüğü bertaraf etmek olduğunu söyledi.

Amacının herhangi bir siyasi partiyi kötülemek veya destek olmak olmadığını belirten İmam Fuat Ezgi, “Biz imamların hedefi kötülükle, münkerle mücadeledir. Hedef kitlemiz hiçbir zaman birey, siyasi partiler, cemiyetler, kurum veya kuruluşlar değildir. Bizim gayemiz kötülüğün bertaraf edilmesidir. Bir münkere engel olma anlamında elimizden geliyorsa elimizle olmuyorsa dilimizle o da olmazsa o münkere karşı buğzetmektir. Fakat üzülerek söyleyeyim Peygamber Efendimizin (sav) bahsettiği buğzu İslam alemi içerisinde göremiyoruz.

Hutbemiz güzel geçiyordu. Hutbe esnasında bir kardeşimiz  ‘Hiçbir siyasi parti kendi bindiği dalı kesmez’ dedi. Ondan sonra cemaat içerisinde bulunan diğer kardeşlerimiz de seslerini yükseltmeye başladılar her biri bir şeyler söyledi. Sonra o kardeşimiz, ‘ben seni protesto ediyorum. Arkanda namaz kılmıyorum’ diyerek camiden ayrıldı. Sonra cemaat içerisinde biri ‘hocam belediyede çalışan kişi işten çıkarıldı daha neden bu konuyu anlatıyorsunuz’ dedi. Ben de benim gayem onun işten atılması için değildir, benim gayem Peygamber Efendimize yapılan hakarete karşı dik durmaktır.” diye konuştu.

“Bütün Müslümanlar ortak tepki olarak hakikatleri dile getirmelidir”

Ziyarette konuşan Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Memiş ise,  “Biz 72 STK olarak haksızlıklara karşı susmamız mümkün değildir. Peygamber Sevdalıları Platformu’ndaki arkadaşlar konuyu bizlere bildirdi. Biz de bundan dolayı kardeşimizi ziyaret etmek istedik. Yapmamız gereken budur. Bütün Müslümanlar ortak tepki olarak hakikatleri dile getirmektir. Dini değerlerimiz Peygamber Efendimiz bir siyaset aracı asla olamaz. Biz nasıl ki başkasının değerlerine bir şey demiyorsak kimse de bizim değerlerimize hakaret edemez. Bu konuda göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı Allah razı olsun sizleri tebrik ediyoruz. Biz Allah’ın izniyle her şekilde kardeşlerimiz, abilerimizin yanındayız. Rabbim hepimizin şuurlu birer Müslüman olarak yetişmemize vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Zümrüt Kent camisinde Cuma Hutbesinde imamın eleştirdiği çirkin karikatüre DBP/HDP’li olduğu belirtilen grup sahip çıkmıştı. (Mustafa Kaynak / M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.