banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

STK'lar festival tepkilerini Valiye ilettiler

 Daha önceleri Van ve Diyarbakır illerinde halkın tepki göstermesi sonucu iptal edilen bir içecek firması tarafından düzenlenen Gençlik Festivaline Şanlıurfa halkından da tepki geldi. Festivalin iptal edilmesini isteyen STK temsilcileri bir süre Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük ile görüştü. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yer tahsis edildiği belirtilen festivalin Gap Arena Stadı otoparkında yapılacağı belirtildi.

 

Ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan STK’lar, dünyada Müslümanların kanının aktığı böyle bir zamanda bu festivalin kabul edilemeyeceğini söyledi.

 

Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen Gençlik Festivaline halkın tepki gösterdiğini dile getiren Ali Acar, “Halk olarak, STK’lar olarak bu festivale tepkisel yaklaşımımızı sayın valimize ilettik. Sayın valimiz konuyu araştıracaklarını söyledi. Gazze’de, Filistin’de daha insanların kanı kurumamışken, evlerin altında insan cesetleri çıkarılıyorken Cola’nın Güneydoğuda yüzsüzlüğün daniskası olan böyle bir gençlik festivali düzenlemesi tabi olarak halkın da STK’ların da tepkisini çekmiştir.” dedi.

 

Zamanlama olarak da böyle bir zaman denk getirilmesinin doğru bulmadıklarını belirten Acar, konuyla ilgili hassasiyetlerini Şanlıurfa valisine aktardıklarını belirterek meselenin gerginliklere yol açmadan bitmesini temenni ettiklerini söyledi.

 

STK temsilcileri daha sonra, festivali düzenleyen içecek firmasının bölge bayisini ziyaret ederek halkın hassasiyetlerini dile getirdi. Valiliği ziyaret eden STK’ların festivalin iptal edilmemesi durumunda basın açıklaması yapması bekleniyor. (Osman Gülebak- Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.