banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

'Stajyer Sürücü' olmamak için Trafik Müdürlüğüne akın ettiler

Adana’da sürücü sertifikası almış ancak 1 Ocak 2016'dan önce bunu sürücü belgesine dönüştürmek isteyenler,  Adana Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne akın ettiler.

Daha önce sürücü kurslarına müracaat edip sertifika almaya hak kazanan sürücü adaylarının stajyer ehliyet uygulamasına kalmaları için 31 Aralık 2015 tarihine kadar Trafik Tescil Bürolarına başvurarak ehliyetlerini almaları gerekiyor. “Stajyer Sürücü” uygulamasına takılmamak için sabahın erken saatlerinde Adana Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gelen sürücü adayları, daha önce elde ettikleri haklarını yeni düzenlemeyle kaybetmek istemiyor.

Ehliyetlerini almak için günlerce sıra bekliyorlar

Trafik Tescil Şubesine sabah erken saatlerde geldiğini ancak yüzlerce kişi olmasından dolayı sıra alamadığını ifade eden Samet Yiğit, “Son güne kalıp stajyer sürücü olmamak için ehliyetimi almaya geldim. Çok erken burada olmama rağmen uzun kuyruktan dolayı bir türlü sıra alamadım. Yoğunluktan dolayı sistemin çöktüğü ve işlem yapılamadığı söyleniyor. Benim gibi ehliyet almaya hak kazanmış çok sürücü adayı var, bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

İki gün sıra beklediği halde ehliyet işlemlerini halledemediğini belirten Abdullah Bağata da durumdan şikâyet etti. 1 Ocak’a kadar ehliyet almak için müracaat edilmemesi durumunda stajyer sürücü uygulamasına kalacağını dile getiren Bağata, “Ehliyetini almak için burada sabahlayanlar bile var. Bu soruna bir çözüm bulunmalı, gerekirse uygulamanın süreci uzatılmalı diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Ehliyet almaya hak kazananların haklarının korunması gerektiğini ifade eden Fırat Karatekin ise "Bugün sıranın bize gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Yılsonuna kadar ehliyetimizi almadığımız takdirde sertifikalarımızın sil baştan olacağı söyleniyor, bir belirsizlik var.” ifadeleriyle endişelerini dile getirdi.

Şiyar ve Yıldırım Aslan da günlerdir üst üste Trafik Tescil Şubesine geldiklerini ancak sıra alamadıklarından dolayı işlemlerini yaptıramadıklarını söylediler. Sıra almanın karaborsaya döndüğünü bazı kişilerin 40-50 TL para ödediğini ileri süren kardeşler, “Sıra almak için girişe fiş kesen cihazlar katılarak veya telefon üzerinden sıra vererek bu çileyi bitirebilirler. Bizim tek isteğimiz bir an önce ehliyetimizi alabilmek. Bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.” dediler.

Öte yandan; ‘uzayan kuyruk ile işlemler geç yapılıyor’ şeklindeki tepkileri sorduğumuz Adana Trafik Tescil Şube Müdürlüğü görevlileri, bu sorunların yoğunluktan kaynaklandığını belirttiler. Sürücü sertifikası alanların ehliyet almak için yılın son haftalarını beklemeleri sebebiyle ülke genelinde bu tür sıkıntılar oluştuğunu vurgulayan görevliler, vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli önlemlerin alınması gerekliliğini dile getirdiler. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.