banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

SPliler turistlere İngilizce Kuran dağıttı

SP İstanbul Gençlik Kolları üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik grup, öğlen saatlerinde Sultanahmet Meydanında toplandı. Aralarında bayanların da bulunduğu grup, ellerindeki pankartlarla slogan atarak tepkilerini dile getirdi.

Kuranı Kerim okunmasının ardından konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı İhsan Sorar, Bu Mübarek din, 11 Eylül saldırılarını gerçekleştirdiğini iddia ettiğiniz kişilerin değildir. Bu din, bu saldırınız karşısında sessizliğe gömülen toplumların dini değildir. Bu din şefkat dinidir, sevgi dinidir. Hoşgörü, barış ve huzurun dinidir. Bizim dinimizden, değerlerimizden, kutsallarınızdan kirli ellerinizi çekiniz. Biz bütün inançlara ait olan kutsal metinlerin yakılmasına, tahrip edilmesine şiddetle karşıyız ve bunu asla kabul edemeyiz dedi. Müslüman olarak adını değiştiren Amerikalı Ayşe Slocum da eyleme destek vererek Amerikadaki saldırıyı kınadı.



Grup, yapılan açıklamanın ardından yoldan geçen turistlere İngilizce yazılmış Kuranı Kerim dağıttı.

İHA


Etiketler:  SP Kuran Turist Sultanahmet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.