banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

SP,

Bölgede yaşanan çatışma süreci ve 1 Kasım seçimleri ile ilgili konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, HDP/PKK’ye seslenerek ‘Elde silah dilde barış olmaz’ dedi.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na konuşan Özay İlhan, bölgede yıllardır halkın hür iradesini sandıklara yansıtamadığını belirterek, bunun en somut örneğinin 7 Haziran seçimleri olduğunu söyledi.

“Bu adım dilde barış elde silahla olmaz”

Kendilerini bölgenin temsilcisi olarak görenlerin bölgeyi kana buladıklarını ifade eden İlhan, “Biz bu bölgenin temsilcisiyiz diyenler, kendini gözden geçirmelidir ve derhal adım atmalıdır. Bu adım da dilde barış elde silahla olmaz. Dilin ve kalbin bir olacak ve ciddi olacak şekilde hareket etmesi gerekir” dedi.

“yıllardır halkımız hür bir şekilde iradesini sandığa yansıtamamaktadır”

7 Haziran Seçimlerinde HDP/PKK’nin halk üzerinde ciddi baskılarının olduğunu söyleyen İlhan, “Ülkemizde özellikle de bölgemizde yaşayan insanlar hür bir şekilde sandıklara gidip oylarını kullanamamaktadır. Her geçen seçimde malum kesimin baskılarının şiddetini daha da arttırdığını görmekteyiz. 7 Haziran seçimlerinde ilimizde birçok köyde 200 seçmen varsa, tamamının oy kullandığı ve tamamının bir partiye çıktığı söz konusudur. Böyle bir şeyin mümkün olamayacağı herkesçe de malumdur. İlimiz ve bölgemizde yıllardır ciddi anlamda sıkıntılar yaşanmaktadır. İnsanlar hür bir şekilde sandığa iradesini yansıtamamaktadır. Siyasi partiler hür bir şekilde çalışmalarını yapamamaktadır. Bir şekilde engellemeler bir şekilde baskılar araçların taşlanması ve insanların katledilmesine varan şiddet olayları cereyan etmektedir. Umarım bir kasımda yapılacak olan seçimler ülkemizin hayrına olur.” şeklinde konuştu.

“Saadet Partisi olarak ittifaklara her zaman açığız”

Saadet Partisi olarak tek başlarına seçime girecekmiş gibi çalışmalarını yürüttüklerini, ancak baraj olayından dolayı ittifaklara da açık olduklarını aktaran İlhan, “1 Kasım seçimleri için aday adaylarımız partimize müracaat etmektedirler. Fakat ülkemizin ne yazık ki bir baraj problemi söz konusudur. Bu baraj sorununu aşmak için de elbette Saadet Partisi olarak ittifaklara her zaman açığız. Parti olarak gündemde Ak Parti ile bir ittifak konusu mevcuttur. Fakat bu ittifak olur mu olmaz mı bunu genel merkezimizde bu görüşmeleri yapan genel başkanlarımız bilirler.” ifadelerini kullandı.

“Bu aşağılıkça işlerin bir kenara bırakılması gerekir”

Yaşanan süreçte en büyük darbenin ekonomiye vurulduğunu da sözlerine ekleyen ilhan, “Yollarımızın bombalarla patlatılması barajlarımıza giden kamyonların yakılması, orada çalışan işçilerin ve ya ailelerinin tehdit edilmesi, Sınır kapılarımızdaki gümrük memurlarımızın kaçırılması gibi aşağılıkça işlerin bir kenara bırakılması gerekir.  Bu yüzden bölgemizde ticaret en büyük darbeyi yemiştir bölge insanı tedirgin ve huzursuzdur.”  diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.