banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor Kuşadasıspor

SP Diyarbakır İl Başkanlığı gündemi değerlendirdi

Diyarbakır İl binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gündemi değerlendirerek, bölgedeki olayların camilere sıçradığını ifade etti.

Yaşanan çatışmaların tarihi mekânlara zarar verdiğini belirten Bozan, "Diyarbakır'ın başta Sur ilçesi olmak üzere devam eden sokağa çıkma yasakları ve meydana gelen çatışmalar can ve mal kaybı yanında camilere ve tarihi mekânlara da zarar vermeye başladı. Bu çatışmalarda zarar gören yakılan, yıkılan ve tahrip edilen mekânların başında maalesef Kurşunlu Camisi olmuştur." Diyerek tarihi caminin yakılmasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Bölge ekonomisinin felç olduğunu ifade eden Bozan, daha sonra şöyle devam etti: "Başta Diyarbakır olmak üzere, Bölgemizdeki bazı il ve ilçe merkezlerinde, açılan hendekler, ilan edilen özerklikler, sürmekte olan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar bölge ekonomisini felç etti. 500 Esnaf kepenk kapatmış. Sur ilçesinde 20 bin kişi, genelde ise 200 bin civarında Kürt, bulunduğu ilçeden göç etmek zorunda kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Bu savaşı artık bitirin. Bitirmiyorsanız en azında acilen şehirlerden kırsala taşıyın.” çağrısında bulunan Bozan,  “İnsanlarımız artık ölmesin. Ülkemizde son 100 -150 yıldır batılaşma hareketlerinin devam etmesi, eğitimden yargıya, ticarette yönetim sistemine kadar hayatımızın her alanında Batının örnek alınmasın sonucu nesillerimiz bozulmuş, neticede birbirimizi öldürecek, Camileri yakacak hale geldik.” diye konuştu.

Türkiye’nin Batılılaşmaya hız verdiğini söyleyen Bozan, “AB uyum yasalarıyla, İslami yozlaşma katlanarak sürdürülmüştür. İnancından, dininden Peygamberinden habersiz bir nesil yetişmiştir. Bunun sonunda Ülkemizde birlik beraberlik, barış, huzur, can ve mal emniyeti yok olmuş içerde ve dışarıda savaş durumuna gelinmiştir.” şeklinde konuştu.

Yeni anayasa çalışmaları da değinen Bozan, Tüm ırkların her konuda eşit olduğu, inanç değerlerimizin referans alındığı yeni bir anayasa hazırlanması gerektiğini belirtti.

Bozan, “Bölgemizdeki tüm baskılara son verilmeli, bölgemizde ırkçı bürokrat, polis ve askerler gönderilmeli ve tespitli olan varsa geri çekilmeli. Eğitim müfredatı inanç değerlerimiz referans alınarak tekrar hazırlamalı, Türkiye; Irak, İran ve Suriye'deki Kürtleri de kardeş olarak görmeli, onlarla Ümmet Şuuru ile doğru ilişkiler kurmalıdır." diye belirtti. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.