banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Sorunları çözülmeyen mahalleli dertli

Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesi’nde yeni imara açılan üçüncü küme evlerinde yaşanan sorunlar mahalle sakinlerini canından bezdirdi. İki ay önce kanalizasyon logarlarının patladığını, akan kanalizasyon suyunun çevreyi kirlettiğini,  imar planında yollarında kavşak olmasına rağmen bunun kâğıt üzerinde kaldığını, karayolunda kaçak kavşak açıldığını ileri süren mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Patlayan kanalizasyon logarı için iki aydan beri Siverek Belediyesi’ne ve ŞUŞKİ’ye başvurduklarını belirten Mahalle sakinlerinden Hüseyin Birgül,  sorunları ile kimsenin ilgilenmediğini ileri sürdü. Yolların da imar planında kavşak olduğunu belirten Birgül, “Yaşadığımız sorunları yetkililere defalarca ilettik. Sorunlarımız çözülmese daha farklı şekilde sorunlarımızı dillendirmeye devam edeceğiz. Yollarımız yapılmamış, öğrencilerimiz çamur içinde okula gidip geliyor. Yolumuz resmiyette kavşak olduğu halde açılmıyor. Kavşak olmadığından bu yolda ters yönde giden öğrenci servislerimiz var. Ayrıca yerleşim alanımız fazla olduğundan dolayı mahallemizde okul istiyoruz.” dedi.

Ayvanat Mahallesi Muhtarı Habeş Akgül ise, sorunlarını geçen hafta yapılan Kent Konseyi toplantısında Belediye yetkililerine illetliklerine dikkat çekerek, “Mahallemizde kavşak, kaldırım ve okul çalışmalarının bir an önce yapılmasını yetkililerden bekliyoruz. Üçüncü küme evlerinde 300’den fazla ev var. Çocuklarımız okula gelip- giderken yolda kavşak olmadığından dolayı kazalar meydana geliyor. Bu kazaların bir daha yaşanmaması için yetkililerden sorunlarımıza çözüm bekliyoruz.”

Mahalle sakinlerinden Cuma Ağırtaş ise, resmiyette yollarında kavşak olduğunu belirterek, “Günde 7-8 okul servisi kavşak olmadığından ters yöne girerek öğrencileri taşıyorlar. Burda bir kaza olursa sorumlusu kim olur? Bu bizim kaderimiz değildir. Belediye başkanımız ve yetkiler buna bir el atsınlar.” dedi.  (Abdurahman Uğurlu - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.