banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Sondaj kuyusu boruları havan topu diye haber yaptılar

Konuyla İlgili olarak Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde: 01.09.20145 tarihinde Bugün Gazetesinde yayınlanan aslı olmayan düzmece haberde kamuoyunu yanıltarak, algı oluşturmaya yönelik içerik bulunması üzerine açıklama gereği duyulmuştur.

1. Işid terör örgütünün Akçakale Gümrük Kapısını ele geçirdiği 07.01.2014 tarihinden itibaren gümrük kapımız araç giriş-çıkışına kapatılmış olup; bu durum halen devam etmektedir.
2. İlimiz Akçakale sınır kapısında Gümrük Müdürlüğüne ait güvenlik kameralarından alınan fotoğraflarla hazırlanan yalan haberde, ülkelerine dönüş yapan Suriyelilerin beraberlerinde götürdükleri eşyaların görüntüleri “silah yapımında kullanılıyor” şeklinde gösterilmiştir.
3. Yaşanan savaşın ağır yıkımlarını ortadan kaldırmak ve yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla bölge halkının dönüşleri sırasında; su deposu olarak kullanılan varilleri bomba, sondaj kuyusu için gerekli boruları havan topu, elektrik şebekesi için kullanılacak kabloları da patlayıcı düzeneği olarak yayınlamışlardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.