banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Son Kullanım Tarihi Geçmiş Gıdalar İmha Edildi

Zabıtalar, ele geçirdikleri ürünleri yakarak imha ederken işyeri sahibi hakkında ise cezai işlem uygulandı.

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı personeller, 'sağlıksız gıdaların satışını engellemek' için yapmış olduğu çalışmalar kapsamında Yenişehir Mahallesi'ndeki bir markette denetim yaptı. Yapılan incelemelerde çocukların en çok tükettiği gıdaların başında gelen 378 adet cips ile 17 bardak ayranın son kullanım tarihinin geçtiğini belirledi. Bunu üzerine zabıtalar sağlıksız gıda ürünlerine el koyup işyeri sahibi hakkında "Kabahatler Kanunu" kapsamında cezai işlem uyguladı. El konulan malzemeler ise zabıta personellerinin gözetiminde yakılarak imha edildi.

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Usanmaz, halkın sağlığını tehdit edecek olan gıdaların satışının engellenmesi için çalışmalarını sıklaştırdıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.