banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Son hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Hac farizasını yerine getirmek için Mardin’den kutsal topraklara gidecek olan 287 kişilik son hacı kafilesi dualarla Diyarbakır Havaalanına uğurlanırken, hacı yakınları da arkalarından gözyaşı döktü.

Hacı adayları, gece yarısı saat 02.00’de Mardin Müftülüğü önünde kısa bir törenle yolcu edildi. Yapılan törende Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun kutsal topraklara giden vatandaşları, Ortadoğu Solunum Sendromu-Korona virüsü (MERS-CoV) hastalığına karşı uyardı. Sağlık Bakanlığınca hazırlatılan broşürlerin dağıtıldığı hacı adaylarından kalabalık ortamlarda maske takmaları ve ellerini sık sık yıkamaları istendi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ayrıca şunları söyledi: “Değerli hacı adayı kardeşlerimiz, çok kıymetli misafirler ve pek muhterem Mardin halkı!  Her mü'min, her Müslüman'ın gönlünde o kutsal topraklar, o sevda her zaman taptaze capcanlı durur .Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin, oralara varmanın aşkını hep içinde taşır. Çünkü o beldeler, yeryüzünden rabbimizin en mübarek saydığı, en mukaddes kıldığı, kutsadığı, yücelttiği, ayetlerinin olduğu, Peygamberlerin ve son Peygamber Hz. Muhammed’in (S.A.V.) makamı ve mekânı olan, yeryüzündeki en güzide yerlerdir. Ben özel olarak hacca gidecek olan hacı adayı kardeşlerimiz seslenmek istiyorum. Değerli hacı adaylarımız; Şu yaşınıza kadar belki yüzlerce yolculuk yaptınız ama hiç böylesini yapmadınız. Şu yapacağınız yolculuktan elde ettiğiniz edeceğiniz, sevabı ve kârı bugüne kadar yaptığınız hiçbir yolculuktan elde etmediniz ve de edemeyeceksiniz. Bu yolculuk yeryüzündeki en kutsal mekâna yapılan en kutlu yolculuktur. Bu yolculuk Allah Resulünün doğup büyüdüğü, yürüdüğü, vahyin indiği, yaşadığı, sevindiği, üzüldüğü, velhasıl hayatını yaşadığı ayak izlerinin olduğu, o kutsal beldelere yolculuktur. Bu yolculuk, İslam’ın 5 temel esasından biri olan, hac ibadetinin yapıldığı tek ve yegâne mekan olan Beytullah'a, Arafat'a, Mina'ya ve Müzdelife'ye yapılan bir yolculuktur.”

Bu yıl görevliler dâhil 61 bin 300 kişi hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal toprakları ziyaret etmesi planlanıyor. Kutsal yolculuğun sorunsuz olarak tamamlanması için gerekli önlemler alınırken, ilk olarak Suudi Arabistan'da ortaya çıkan ve son dönemde Arap yarımadasında ölümlere neden olan Ortadoğu Solunum Sendromu- Koronavirüsü hastalığına ilişkin de hacılar uyarıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.