banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Son 10 yılda 601 şehit 965 intihar

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın soru önergesini cevaplandıran Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, 1 Ocak 2002 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında meydana gelen pusu, silahlı saldırı, taciz ateşi ve çatışma olaylarında 601 TSK personeli şehit oldu. Yine aynı tarihlerde 965 askeri personel intihar etti.

 

Yılmaz askerlerin intihar davranışı açısından TSK personelinde benzer yaş ve cinsiyet grupları açısından sivil örneklerden daha farklı bir epidemiyolojik veri olmadığını vurguladı. Sivillerdeki intiharlar ile askeriyedeki intihar oran ve nedenlerinin farklı olmadığını dile getirdi. Yılmaz, Tan'ın, 'askerde intihar ettiği söylenen askerlerin kaç tanesinin Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi illerine kayıtlı kişiler" olduğu yönündeki sorusuna cevap vermedi.

Askeriyedeki intihar sayısının şehit sayısını geçmesi geçtiğimiz yılın Aralık ayında da gündeme gelmişti. Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, son 10 yılda intihar eden asker sayısının şehitleri geçtiğini belirterek, "Bu kabul edilemez" demişti.BUGÜN GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.