banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Savaş muhacirlerine yardımlarıyla tanınan İmkan Der aleyhinde, Birgün, Sözcü, Oda TV gibi marjinal sol yayın organları kampanya başlattı.

İmkan Der'in ülke genelinde sürdürdüğü ilaç kampanyaları ve Suriye'ye yönelik yardımlarından rahatsızlık duyan çevreler, Gaziantep ve Kilis'te Suriyeli yaralıların konakladığı evleri "örgüt evi" gibi göstererek, derneğin Esed rejimine karşı savaşan örgütler için "Cihat Hastanesi" kurduğunu iddia etti.

Suriyeli yaralıların kaldığı evlerin ve yaralıların fotoğraflarını yayınlayarak hedef tahtasına oturtan yayın organları, derneğin Gaziantep Temsilciliğini ve Şahinbey Belediyesi'ni de hedef gösterdiler.

İmkan Der Genel Başkanı Murat Özer, yaptığı basın açıklamasında yayınlara tepki göstererek "Mezkur yayında derneğimize ait olmayan, sadece derneğimiz tarafından da olumlu ve hayırlı bir çalışma olarak görülüp desteklenen ve sınır bölgemizdeki olağanüstü durum sebebiyle ortaya çıkmış bu mekanlar hedef tahtasına oturtulmakta, aynı şekilde derneğimiz de, Esed rejiminin destekçisi ve Hatay-Reyhanlı'da 52 vatandaşımızı hunharca katletmiş olan terör örgütlerine hedef gösterilmektedir. Bu şekilde haber yapılmasını, gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. İmkan Der olarak, dün olduğu gibi bugün de İslam dünyasındaki savaş ve işgaller sebebiyle ülkemize sığınmış tüm insanlara yardımlarımızı ulaştırmaya gayret edeceğimizi, bu tür yayınların çalışma azmimizi kırmayacağını bilakis arttıracağını kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.