banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

SOKAKLARA BAYAT EKMEK KUTULARI YERLEŞTİRİLDİ

Her yıl tonlarca ekmeğin çöpe atıldığı günümüzde, israf edilen ekmekleri kazanıp, beslenme sıkıntısı çeken koruma altındaki hayvanlar ve yabanıl hayat için kullanan Haliliye Belediyesi, bu amaçla sokak aralarına yerleştirdiği 100 adet bayat ekmek kutusu ile kampanyaya destek oluyor. Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün “Ekmek nimettir, yeri çöp değildir” sloganı ile başlattığı kampanya dolayısıyla sokaklara yerleştirdiği bayat ekmek kutuları ile ekmekleri topluyor ve değerlendirilmesini sağlıyor.

İSRAFLA MÜCADELE

Ülkemizde her gün ortalama 5 milyon ekmek çöpe atılıyor. Bu israfın günlük maliyeti 3.5 milyon, yıllık maliyeti ise 1 milyar 277 milyon TL'yi buluyor. İsraf edilen ekmeklerin maliyeti ile her yıl 500 okul yaptırma parası çöpe gidiyor.

“EKMEKLERİ ÇÖPLERDEN AYIRALIM”

Halen günde binlerce ekmeğin çöpe atıldığı Şanlıurfa’da bu yolla toplanan ekmekler için hem israfın önüne geçilecek, hem de bayat ekmekler ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirilecek. Haliliyelilerin bayat ekmekler toplanırken dikkat etmesi gereken önemli bir detay ise ekmeklerin temiz poşetlerde, çöplerden ayrı olarak kutulara bırakılması. Haliliye Belediyesi apartman yöneticilerinin de bu konuda duyarlı olmaya ve apartman sakinlerini uyarmaya davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.