banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Sokağa çıkma yasağının ardından Sur ilçesi

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle Valilik tarafından 2 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra etrafı surlarla çevrili ilçede meydana gelen tahribat gün yüzüne çıktı.

İlçedeki birçok mahallede kazılan hendeklerin henüz kapatılmadığı görülürken, halkın ev ve işyerleri çatışmalar nedeniyle zarara uğradığı görüldü.

Öte yandan yasağın kalkmasıyla birlikte bazı ailelerin ilçeden göç ettikleri öğrenildi.

Geçen hafta yapılan saldırılarda zarar gören tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii’ndeki hasarın boyutunun daha da büyük olduğu gözlendi.

İsim vermek istemeyen ilçe sakinleri, 2 gün boyunca yaşanan olağanüstü hal nedeniyle mağdur duruma düştüklerini söylediler.

İlçe sakinleri, PKK’lilerin yasağın olduğu günlerde, Diyarbakır Valiliğine bağlı olan Fatih Paşa Aile Destek Merkezini, silah deposu olarak kullandıklarını ileri sürdüler.

“Çocuklarımızın psikolojileri bozuldu”

Yasak boyunca temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten vatandaşlar, “Günler önce kazılan hendekler ve barikatlar hala olduğu gibi duruyor. Polis, yasağın olduğu günlerde sadece belli yerlerde bekliyordu. Mahallelerin içine giremiyordu. Çatışmalar nedeniyle çok zarar gördük. Evlerimizde oturduğumuzda sürekli silah ve bomba sesleri geliyordu. Çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Sadece ekmek almamıza izin veriliyordu. Bazı ailelerin korkudan bodrum katlarına saklandıklarını öğrendik. Bazı aileler de yasak kaldırıldıktan sonra evlerini terk ettiler.” ifadelerini kullandılar. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.