banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Sokağa çıkma yasağının ardından Dargeçit

Geçtiğimiz günlerde ilçede konuşlanan PKK’nin gençlik yapılanmasına yönelik operasyon için üç günlük sokağa çıkma yasağı getirilmişti.10 Ekimden beri süren yasak bu gün sona erdi.

PKK’nin gençlik yapılanmasının konuşlandığı Bahçebaşı ve Tepebaşı Mahallelerinde kazılan hendeklerin kapatılması  ve döşenen mayınların etkisiz hale getirilmesi için  polis operasyon başlattı. Belediyeye ait bir kamyona konulan bombanın fünye ile  patlatılması sırasında olay yerine yakın bazı ev iş yerleri büyük hasar gördü. Kamyonun ise paramparça olup kullanılamaz hale geldiği görüldü.  Bunun dışında yine belediyeye ait yola barikat amacıyla bırakılan    bir kamyon, bir kepçe ve çöp arabası kullanılamaz hale geldi.

PKK mensuplarının karargah olarak kullandıkları evler oturulamaz hale gelirken, mahallelerde halkın ekmek yaptıkları tandırların yıkıldığı, telefon panolarının zarar gördüğü ve elektrik direklerinin  devrildiği, 30’a yakın ev ve iş yerinin  büyük hasar gördüğü belirtildi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre operasyon sırasında 4 PKK’lının öldürüldüğü bildirildi.

"Emniyetin geç müdahale ettiği iddiası"

İlçede ikamet eden isimini vermek istemeyen vatandaşların iddialarına göre, çok önceden bu iki mahallede PKK’lilerin konuşlandığı ve her sokağa bomba ve mayın döşendiği emniyete haber verilmesine rağmen, müdahale edilmediği belirtildi.

Üç günlük sokağa çıkma yasağının başlamasıyla müdahale edildiğinde ise, PKK’lilerin çoktan mahalleyi terk ettiğini belirten ilçe sakinleri,  üç gün boyunca döşenen mayınların patlatılması sonucu evlerinde rahat uyuyamadıklarını ve çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu dile getirdiler.

"Halkın direniş gösterdiği yalanı"

Yine ismini vermek istemeyen bir vatandaş,   PKK’lilerin  sosyal medya hesaplarında Dargeçit halkı ile ilgili iddialarını yalanlayarak, “Bunlar dile getirdikleri ‘Dargeçit Halkı direniyor’ ifadeleri yalandır. Çünkü ilk günden mahalle sakinleri evlerini terk ettiler. Kimsenin direniş gösterdiği falan söz konusu değildir. Bu tamamen kamuoyunda algı oluşturmak için söylenen bir yalandır.” İfadelerini kullandı. 

Öte yandan özellikle evlere yakın yerlere gelişigüzel mayın döşendiğine şahit olan mahalle sakinlerinin bu yüzden evlerini terk ettikleri öğrenilirken, ilçenin bir çok yerinde, bahçe duvarlarına PKK ve liderlerine hakaret içerikli yazılar yazıldığı görüldü.

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla ilçede hayat normale döndü. Okullar açılıp pazarlar kuruldu. Esnaf dükkânlarını açtı. Hendek kazılan mahallelerde temizlik çalışmaları başlatıldı. (Süleyman Tunç-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.