banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şok iddia: 78 vekil istifa ettirilecekti!

Katıldığı özel bir televizyon programında konuşan Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu Emniyetin içinde paralel yapının olduğunu söyleyerek, paralel yapının sadece emniyet ve MİT içinde olmadığını devletin bir çok kurumuna sızdığını söyledi.

78 VEKİL İSTİFAYA ZORLANACAKTI17 Aralık operasyonuyla ilgili çok çarpıcı iddialarda bulunan, Bülent Orakoğlu şunları söyledi:Yolsuzluk operasyonu kılıfı içinde yapılan operasyonlar Türkiye'de hukuk normları içinde yapıldı. Bir çok ilde operasyon yapıldı. 10 ilden fazla belki de 22 ilde operasyon yapılması planlanıyordu. Bu operasyonlarla birlikte çeşitli kasetler ortaya sürülecek 78 tane milletvekili istifa ettirilecekti. 25 Aralık'ta yapılan ikinci operasyon İstanbul Başsavcısı, İstanbul Emniyet Müdürü'nden gizleniyor.

"BU HUKUK DIŞI BİR OPERASYONDUR"Devletten gizlenerek operasyon yapılıyor. Bu hukuk dışı bir operasyondur. Olayda dört tane bakan soruşturuluyor, bakanlarla ilgili soruşturma başladığı andan itibaren Meclis'e bilgi verilmesi gerekiyor ama bilgi verilmiyor. 25 Aralık'ta yapılan ikinci operasyonda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, İstanbul Emniyet Müdürü'ne gizli emir vermiştir. 'Kesinlikle benim haberim olmayan operasyonları yapmayacaksınız' demiştir."OSLO GÖRÜŞMELERİ İLK DARBE GİRİŞİMİDİR"Paralel yapı dediğimiz şey somut bir kavram değil. Paralel yapının ete kemiğe bürünme süreci yakındır. Hatay'da durdurulan TIR'lar meselesi var. Hatay'da durdurulan TIR'lar konusunda MGK içinde alınmış kararlar var. 7 Şubat Oslo görüşmeleri süreci aynı zamanda ilk darbe girişimidir.
Oslo görüşmeleri sürecinden sonra MİT Müsteşarı ve yakındaki 5 kişi ifadeye çağrıldı. Bu aşamadan sonra Başbakan bu konuda kendisinden izin alınması şartını getirmişti. 7 Şubat krizinde bu yapı MİT'i tamamen ele geçirmeye çalışmıştır. Bu yapı sadece polisin, MİT'in, Silahlı Kuvvetler'in içinde bir sızma değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumlarını ahtapot gibi saran bir yapı var. MİT'i itibarsızlaştırmaya dönük operasyonlar var. Başbakan'ın ofisinde bulunan böceklerin nasıl Almanya'daki bir takım yetkililere ulaştığı konusunda bazı donelere ulaşıldı.
Suriye'ye insanı yardım götüren TIR'lar birden bire durduruluyor. Bu TIR'ların durdurulmasının ne gibi amacı var? Savaş başladıktan sonra yardım amaçlı Suriye'ye binlerce TIR gönderildi. Nasıl oluyor da birden bire bu TIR'lardan emniyet güçlerinin haberi oluyor? Ben insanı yardım diyorum Cumhuriyet Halk Partisi silah diye iddia ediyor. Bunu Esad söylüyor. CHP bu konuda çok enteresan bir şekilde hareket ediyor. CHP bu psikolojik harekete göre hareket ediyor.

SANDIKTA DEVİREMEDİLER YASADIŞI YOLLARA BAŞVURDULARAK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise 17 Aralık operasyonuna yönelik olarak şu değerlendirmeyi yaptı: Üç dönem üst üste tek başına iktidara gelmiş bir iktidarı sandıkta yenmeyi başaramayınca yasadışı yollara başvurdular. Millet üzerinde bir algı oluşturarak hükümeti yıkmayı amaçladılar. Dışarıdan Türkiye'nin bir güç olmasını engellemeye çalışan güçler içeriden bir takım kişilerle hareket edip bir operasyon girişiminde bulunmuşlardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.